Renovatie wandeldek La Défense

De oude afwerkingen en detailafdichtingen van een wandeldek boven parkeergarage La Défense in Almere waren niet meer waterdicht. Daardoor is de wapening in de vloer op meerdere plaatsen gaan corroderen. Triflex had hier een goede oplossing voor.

Geplaatst door: Triflex BV

De uitdaging
De opdrachtgever vroeg om een scheuroverbruggende, waterdichte en kleurvaste oplossing. Het was een groot project met een te renoveren oppervlakte van bijna 3000 m2. Een perfect eindresultaat was het doel en daarmee ook de uitdaging tijdens dit project.

Louren Dorleijn, Rayon Manager bij Triflex, vertelt:

‘Een betonnen vloer als deze vraagt in een buitensituatie om een scheuroverbruggende en waterdichte afwerking. Zodanig dat het te combineren is met een bijzonder ontwerp van de eindafwerking.’

De oplossing
Een combinatie van verschillende Triflex systemen boden de oplossing voor het project: het Triflex ProPark systeem variant 1 voor het wandeldek en variant 3 voor de hellingbaan. Daarnaast is het Triflex TSS systeem geschikt om de traptreden duurzaam en veilig af te werken.

Het proces
Applicateur MKT heeft veel ervaring met complexe ondergronden en was daarom een zeer geschikte partij om Triflex aan het brengen tijdens dit project. Eerst is de bestaande afwerking verwijderd. Vervolgens zijn alle randen en details waterdicht gemaakt. Het Triflex ProPark systeem is in variant 1 en variant 3 aangebracht en de trap is afgewerkt met Triflex TSS. De systemen zijn vakkundig en in de juiste volgorde aangebracht. Alles verliep netjes volgens schema, zonder complicaties.

Het resultaat
Het wandeldek, de hellingbaan en de trappen zijn weer in goede staat en kunnen opnieuw nog jaren mee. Iets bijzonders aan dit project is het ontwerp. De architect heeft het lijnenspel in de eindafwerking laten corresponderen met de vormgeving van de gebouwen. Dit geeft een unieke uitstraling!

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.