Veilige trappen en galerijen

Bij een appartementencomplex is veiligheid van groot belang. Ervoor zorgen dat bewoners en bezoekers niet ten val komen door middel van veilige galerijenvloeren is dus cruciaal. Naast veiligheid, zijn duurzaamheid en uitstraling ook van belang.

Geplaatst door: Triflex BV

Zo ook bij het appartementencomplex in Amsterdam. De prefab galerijen en trappen werden hier als glad ervaren en waren, doordat er geen vloerafwerking op het beton was aangebracht, gevoelig voor vuil. Hier was een paar jaar geleden al geprobeerd wat aan te doen, maar het gewenste resultaat was niet behaald. Een mooie uitdaging voor Triflex!

 

 

 

 

Het proces

Erkende Triflex applicateur HKZ Specialisatie BV is hier mee aan de slag gegaan. Er is gekozen voor het Triflex BAS 3 laags systeem voor de galerijen met R230 geïntegreerd voor de dilataties. Het Triflex TSS systeem is gekozen voor de trappen.

Het Triflex BAS systeem is gekozen, omdat het een duurzame antislip omgeving realiseert op prefab betonnen galerijen. Doordat het systeem geen vuilintreding toelaat is het daardoor ook goed te onderhouden. Het geïntegreerde R230 systeem zorgt ervoor dat dilataties waterdicht worden afgewerkt, waardoor kitten in de toekomst niet meer nodig is. Het Triflex TSS systeem dat is verwerkt op de trappen, heeft goede antislip-eigenschappen en kan tevens zwaar belast worden. Daarnaast laat ook dit systeem geen vuil toe en is daarmee ook goed te onderhouden. De gootzone en de schrobrand zijn niet ingestrooid met het antislip materiaal, omdat zo het (hemel)water snel afgevoerd kan worden.

De bewoners van dit complex hadden een specifieke kleurwens. Ook hiervoor was een goede oplossing: de Triflex finishlaag kon op elke gewenste kleur gemaakt worden en hierdoor past het geheel goed bij het complex. Door de snelle uitharding van de beide systemen is de overlast voor de bewoners minimaal geweest: de behandelde delen konden vaak al na 45 minuten weer volledig gebruikt worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultaat

Door het toepassen van deze systemen zijn de eisen van het project behaald: lange levensduur, UV bestendig, goed te onderhouden, strooi -en dooizout bestendig en minimale overlast. Kortom een veilig, duurzaam en esthetisch eindresultaat! Vooral de betrokkenheid van de opdrachtgever, de hoofdaannemer, de verwerker én de bewoners heeft ervoor gezorgd dat het eindresultaat mooi is geworden.

Betrokken partijen:

  • Twinss VvE beheer BV (opdrachtgever)
  • Bouwbedrijf De Graaf BV (hoofdaannemer)
  • HKZ Specialisatie BV (applicateur)

 

 

 

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Triflex BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.