NEN 8025 Keurmeester

NEN 8025 wordt ook wel de APK voor woninginstallaties genoemd. Het geeft een beeld hoe uw technische staat van uw installaties in de woning ervoor staat.

Geplaatst door: Naumann Tech

NEN 8025 installatiekeuring   

 

De NEN 8025 is de nieuwe nationale norm , hier hebben de Uneto-VNI, TVVL, inspectiebedrijven, brandweer, leveranciers, woningbouwcoöperaties en de NEN anderhalf jaar gewerkt om de NTA 8025 om te buigen naar de NEN 8025 , de “woning APK”.

Met de NEN 8025 wordt er een algemene periodieke keuring (APK) voor de installaties in woningen uitgevoerd. De NEN 8025 beoordeelt de veiligheid van bestaande technische installaties en technische voorzieningen in woningen, erf of in bijgebouwen, denk aan schuren, garages. Het gaat hierbij om installaties of technische voorzieningen met gas en water en om elektra. Bouwkundige voorzieningen vallen niet onder de norm.

De NEN 8025 is door de overheid niet verplicht gesteld. Toepassing van de norm is voor woningverhuurders echter wel een methode om aan te tonen dat zijn aan de zorgplicht voor de veiligheid van de huurders voldoen. Deze plicht is namelijk wel wettelijk vastgelegd. Ook particuliere woningeigenaren zijn wettelijk verantwoordelijk voor de veiligheid in en om hun huizen.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een NEN 8025 installatiekeuring?

NEN 8025 keuring woning van de gas installatie :

Controle van gasdichtheid (gaslekkage) onder bedrijfsdruk, koolmonoxidemeting cv toestellen, beveiligingen, rookgasafvoer, luchttoevoer en toestelplaatsing.

NEN 8025 keuring woning van de water installatie:

Controle op veilige materialen, lekkages, aanwezigheid en werking van eventuele aanwezige keerkleppen, juiste aansluiting van de afvoer op het riool, aftapbaarheid van waterinstallaties, dode waterleidingen en ‘hot spots’, de temperatuur van koud en warm water ter controle van Legionella

NEN 8025 keuring woning van de elektrische installatie :

Controle isolatiewaarden, veiligheidsaarding, aanrakingsgevaar, elektra en natte ruimtes, beschermingsleidingen, aardlekschakelaar, meterkast en de aansluitingen van apparatuur in bijvoorbeeld huiskamer, keuken en badkamer.

Van iedere woning wordt het resultaat van de bevindingen en aanbevelingen in een pdf-bestand aan u gerapporteerd. Waarmee u zelf de mogelijke vervolgstappen kunt nemen.

https://naumann-tech.nl/binnenklimaat/

Bedrijvengids Geplaatst door
Naumann Tech

Naumann Tech

De Bukakkers 20, 7811KZ  Emmen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.