Nieuwbouw bedrijfsruimte ToekomstGroep

In Halfweg wordt naar ontwerp van ME-Architecten een nieuwe bedrijfshal voor de ToekomstGroep gebouwd. De uitvoering verzorgt de ToekomstGroep -die uit vijf divisies bestaat- zelf

Geplaatst door: Gorter Group bv

ToekomstGroep wil onderscheidend en vernieuwend werken en in samenwerking met opdrachtgevers innovatieve, toonaangevende, integrale, duurzame en circulaire oplossingen bieden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor haar eigen pand. Daarom koos de groep voor de toegang tot het dak voor toepassing van het RHTEP-dakluik van Gorter.


Met een Uw = 0,198 W/(m².K) komt de isolatiewaarde van het RHTEP-dakluik ongekend dicht bij de isolatiewaarde van moderne daken. Dit is uniek binnen de productgroep dakluiken waarbij een aantal concurrerende producten, mede door het ontbreken van een thermisch gescheiden constructie, voor ongewenste condensvorming, energieverliezen en zelfs ijsafzetting in de winter zorgen. Bij Gorter is men heel goed bewust dat het dakluik een integraal onderdeel is van veel daken waarbij het aan de totale isolatie moet bijdragen.

De totale isolatiewaarde is van belang
Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de isolatiewaarde en energieprestatie van gebouwen. Hierin speelt de isolatiewaarde van het dak ook een belangrijke rol. De totale isolatiewaarde van het dak wordt hierbij niet alleen bepaald door de constructie en dakplaten, maar ook onderdelen zoals dakluiken, afvoeren, roosters en lichtstraten.

Ook bij dakluiken wordt er vaak gecommuniceerd met de isolatiewaarde van een deelcomponent, bijvoorbeeld het isolatiemateriaal. Echter door het ontbreken van bijvoorbeeld een thermische scheiding kan de volledige dakluikconstructie een geheel andere en vaak slechtere isolatiewaarde hebben.

Wilt u meer weten over de kenmerken van dit dakluik of over het bedrijf Gorter?

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.