Reparatie werkzaamheden in de badkamer; voor rekening van de VvE of Eigenaar?

Veel mensen hebben een woning waarmee ze zijn aangesloten bij de VVE. Deze vereniging van eigenaren kan meerdere dingen voor u betekenen.

Gepubliceerd: 30 juni 2022

Zo worden bepaalde kosten betaald door de VVE, en regelt deze vereniging bepaalde zaken. Dat is natuurlijk super fijn en handig.

Het komt echter ook regelmatig voor dat er misverstanden ontstaan over wat nou wel en niet wordt betaald door de VVE. Bepaalde reparatiewerkzaamheden kunnen namelijk door hen worden betaald, maar zeker niet allemaal. Hieronder gaan we kijken naar hoe het zit wanneer u reparatiewerkzaamheden aan uw badkamer moet uitvoeren.

Privé-eigendommen zijn altijd voor eigen rekening

We beginnen met de zaken die altijd voor uw eigen rekening zijn. Alles wat puur en alleen van u is, komt voor uw rekening. Denk aan uw wastafel, wastafelkraan, douchekoppen en al dat soort zaken. Wanneer hier schade aan ontstaat, kunt u dat vrijwel nooit laten betalen door de VVE. Enkel wanneer de schade ontstaat door andere zaken, kan het zijn dat u het kan verhalen op een andere partij. Dit kan dan ook de VVE zijn, of deze kan u hier in dat geval bij helpen.

Gedeelde zaken kunnen vaak door de VVE worden vergoed

U hebt vaak ook te maken met zaken die u deelt met andere bewoners. Zeker wanneer u op een flat woont komt dit regelmatig voor. Zo deelt u bijvoorbeeld de watertoevoer, leidingen en dat soort dingen. Wanneer hier schade aan ontstaat, hoeft u dit niet zelf te betalen in de meeste gevallen.

Enkel wanneer u hier zelf schuldig aan bent kan het zijn dat het op eigen kosten is. Als het buiten uw schuld valt, hoeft u deze kosten niet zelf op te hoesten. Hetzelfde geldt voor onderhoudswerkzaamheden aan gedeelde faciliteiten. De VVE zal deze onderhoud- en reparatiewerkzaamheden in veel gevallen ook zelf regelen, ook daar hoeft u niets aan te doen.

Controleer altijd vooraf wie er verantwoordelijk is

Het is verstandig om altijd voordat u werkzaamheden laat uitvoeren, te controleren wie hiervoor verantwoordelijk is en wie opdraait voor de kosten. Het is vervelend wanneer u ervan uitgaat dat u de kosten terugkrijgt, en u ze in werkelijkheid zelf moet betalen. U kunt hiervoor altijd contact opnemen met de VVE, zij weten precies wat wel en niet onder hun verantwoordelijkheid valt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.