Betonrenovatie: samen werken aan veiligheid

Iedereen herinnert zich het ongeval in 2011 in Leeuwarden. Uitkragende balkons van een grote galerijflat kwamen naar beneden.

Gepubliceerd: 27 september 2016

Problemen door verregaande wapeningscorosie waardoor scheurvorming in het beton of in de galerij ontstaat. Na de scheurvorming kan geïnitieerde putcorrosie door chloride optreden met als gevolg ernstige verzwakking van de draagconstructie.

In de jaren zestig zijn in Nederland veel galerijflats gebouwd overeenkomstig met de Antillenflat in Leeuwarden. Reden genoeg voor Minister Blok om deze flats onderhevig te maken aan verplicht onderzoek (CUR 248), zodoende nieuwe ongelukken te voorkomen.

Apeldoorn

Uit onderzoek bleek dat ook enkele galerijflats in Apeldoorn toe waren aan renovatie. Het ging om 7 galerijflats uit 1963, samen goed voor 184 woningen. Er was geen acuut instortingsgevaar, wel diende de constructie versterkt te worden en zijn maatregelen genomen om toekomstige problemen te voorkomen. Na een uitgebreide oriëntatie mocht Concreet Betonherstel de werkzaamheden uitvoeren. Waarom? Een complete concrete én concurrerende oplossing met een focus op samenwerking waarbij bewoners en omgeving niet worden vergeten.

Oplossingen

De constructievloeren van de galerijen worden constructief hersteld middels verankering met een verlijmde NSM-koolstofwapening van Sika. Een beproefd systeem van een wereldwijd opererende fabrikant. Daarnaast wordt beton aan de buitengevel gerenoveerd, worden de vloeren voorzien van een nieuwe coating en de kitvoegen van de galerijen vervangen. Ook schilderwerk en het herstel van het stalen hekwerk wordt onder handen genomen. Het staalschilderwerk wordt door ketenpartner Taken Schilders uitgevoerd.

Communicatie en samenwerking

De opdrachtgever de Goede woning is erg tevreden over de organisatie, planning en kwaliteit van Concreet betonherstel. De woningbouwvereniging is erg content met de overlast beperkende maatregelen voor haar gebruikers. Concreet Betonherstel neemt ontzettend veel zaken uit handen: Concreet communiceert goed en duidelijk en nemen hier de leiding in. Klachten van de bewoners worden direct opgepakt en aangepakt”, aldus Peter Deugd van de Woningcorporatie.

Meer informatie over oplossingen en samenwerking met Concreet Betonherstel vindt u op www.concreetbetonherstel.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.