Bloomframe® window

Bloomframe® window is een uitklapbaar balkon en bedacht door architect Michiel Hofman van HofmanDujardin uit Amsterdam.

Gepubliceerd: 03 maart 2018

Het lijkt van buiten een regulier raamkozijn in verschillende delen. Het onderste deel is het gevelgedeelte en bovenste gedeelte is het raam. In je appartement krijg je een met een sleutel beveiligde knop om het balkon mechanisch te laten zakken. Door middel van kettingen en tandwielen gaat het gevaarte langzaam naar beneden. Het onderste deel, het gevelgedeelte, wordt de vloer van het balkon en het raamgedeelte wordt de voorkant van het balkon. Het raam vormt de opstaande rand om te voorkomen dat de bewoners er eenvoudig van af kunnen vallen. Aan de zijkanten vormen lamellen een opstaande rand voor de veiligheid. De gehele transformatie duurt ongeveer 45 seconden. Het ontwerp heeft al meerdere prijzen gewonnen!

Dit uitklapbare balkon biedt appartementseigenaren de mogelijkheid flexibel met hun woning om te gaan. Normaal gesproken is het dicht, is het lekker weer dan heb je met één druk op de knop een balkon. Op 18 juli 2017 is het eerste Bloomframe® window in gebruik genomen in een Amsterdams appartementencomplex.

Kijk hier hoe het werkt:

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.