Maak van uw balkon een groene oase met sfeervolle planten

U hebt een huis of appartement met een comfortabel balkon. Elk jaar wacht u op die dagen dat het buiten zo aangenaam is dat u op uw balkon kunt genieten en ontspannen.

Gepubliceerd: 15 januari 2022

Vind u dat uw balkon goed is ingericht of ziet u nog mogelijkheden om er een echt persoonlijk paradijsje van te maken? Waarschijnlijk hebt u er al een heerlijke zonnestoel op gezet en geniet u ook van een hapje en drankje die u uitgestald hebt op uw bijzettafel. Wist u dat uw met planten heel snel een ontspannen sfeer creëert, ook op uw balkon? Om te beginnen kunt u gebruikmaken van verschillende hangplanten. Mooi als u buiten zit maar ook vanuit de woonkamer. Maar ook kleine planten, zoals pampasgras, zorgen voor meer sfeer op uw balkon.

Meer groen tussen het stedelijk steen

Mensen zijn gemaakt om tussen planten te leven. Planten zuiveren de lucht, geven een aangename geur af en produceren de zuurstof die wij nodig hebben om te kunnen leven. Kamerplanten geven uw woonkamer meteen een natuurlijke en huiselijke sfeer. Waarom zou u dit niet ook op uw balkon willen? Als u vanaf uw balkon om u heen kijkt, ziet u waarschijnlijk meer steen dan groen. Breng balans aan in uw stedelijke omgeving en zorg met planten op uw balkon niet alleen voor meer gezelligheid, maar ook voor een pleisterplek voor bijen, hommels en vlinders. Hiermee creëert u uw eigen kleine, groene oase.

Houd rekening met de ligging van uw balkon

U kunt niet zomaar elke willekeurige plant op uw balkon plaatsen. Veel planten hebben eisen ten aanzien van licht en temperatuur. Is uw balkon op het zuiden gericht, dan kunt u het beste kiezen voor balkonplanten die veel zonlicht nodig hebben of kunnen verdragen. Als u een lelijke muur wilt verbloemen, plaats dan voor klimplanten, zoals de blauwe regen met heldergroene bladeren en prachtige blauwe bloemen. Een echte sfeermaker. Staan uw planten in de volle zon, neem dan verschillende cactussen en vetplanten. Vooral bolvormige cactussen doen het heel goed in de volle zon. Houd rekening met wat uw planten nodig hebben en u geniet langer van uw eigen groene oase.

Een beperkte ruimte efficiënt inrichten

Een balkon is meestal een vrij beperkte ruimte. U kunt mooie planten in grote potten plaatsen, maar dan staat uw balkon als snel vol. Denk eens aan bloemenbakken die u aan de rand van uw balkon hangt. In combinatie met de hangplanten, die u op verschillende hoogtes laat hangen. Wilt u niet alleen mooie planten, maar ook planten die voor u persoonlijk nuttig zijn? Veel tuinkruiden en keukenkruiden zijn zeer geschikt om op een balkon te kweken. Denk aan munt, basilicum, peterselie en bieslook. Hang ze in potten of manden aan de muur van uw balkon en gebruik ze in uw maaltijd, die u op uw balkon met uw geliefden nuttigt. Verder zijn ook geraniums, lavendel, begonia’s en petunia’s ook heel geschikt om op uw balkon te plaatsen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.