..........
shadow_fix

Een prachtige gevel voor jouw appartement

Veel eigenaars van appartementen verwaarlozen hun gevel. Tenslotte deel je die gevel vaak met anderen en dus voel je je er misschien minder verantwoordelijk voor.

Toch is de gevel wel het visitekaartje van jouw appartementencomplex. En natuurlijk wil jij ook graag trots zijn op jouw appartement, toch? Ga dus in overleg met de VVE en realiseer een prachtige gevel voor jouw appartement - of ga samen voor een mooie gevel voor het hele gebouw!

De gevel reinigen

Een eerste stap die je kunt nemen is het reinigen van de gevel. Dit kun je het beste samen doen met alle bewoners. Vaak wordt dit door de VVE geregeld, maar het gebeurt lang niet altijd. Dat is erg jammer, want een schone gevel ziet er meteen heel anders uit. Het maakt het gebouw een stuk frisser en lichter. Als de VVE een gevelreiniger regelt, vallen de kosten per appartement over het algemeen best mee.

Opnieuw voegen

Als het gebouw wat ouder wordt, worden de voegen vaak lelijk. Ze worden grauw en gaan afbrokkelen. Je kunt dan de gevel opnieuw laten voegen. Ook hierbij geldt dat het het handigst is als iedereen dat tegelijk laat doen. Anders ziet jouw appartement er ineens heel anders uit dan de rest. Helaas is het opnieuw voegen van een gevel behoorlijk duur. Het is namelijk veel werk en moet handmatig gebeuren. Het project kan dus ook best lang duren.

Gevelbekleding aanbrengen

Een andere optie is gevelbekleding. Zoals de ramp in Londen heeft bewezen, is het belangrijk om hier goed over na te denken. Kies een brandveilige gevelbekleding zoals trespa. Dit materiaal is gemakkelijk op maat te maken en aan te brengen op de gevel. Je kunt de platen ook precies op maat laten zagen door de leverancier. Bij Pontmeyer.nl vind je hier uitgebreide mogelijkheden voor. De trespa platen kunnen vervolgens op de gevel worden geschroefd of gelijmd. Ze zijn niet alleen heel mooi en strak, maar hebben ook een isolerende werking.

Schilderwerk uitvoeren

Schilderen is altijd een goede methode om de gevel op te knappen. Buitenhout moet eigenlijk elke 4-5 jaar opnieuw geschilderd worden. Dat is niet alleen belangrijk om houtrot te voorkomen, maar ook omdat de gevel er een stuk mooier van wordt. Goed onderhoud doet wonderen bij het mooi houden van een gebouw.

Boeidelen vervangen

Heeft jouw appartementencomplex een dakgoot met boeidelen? Dan kan het nodig zijn om deze te vervangen. Je kunt het beste gaan voor trespa boeidelen. Deze zijn namelijk onderhoudsarm en hoeven alleen af en toe schoongemaakt te worden. Dat scheelt op de lange termijn behoorlijk wat geld, omdat er niet geschilderd hoeft te worden. Je vindt trespa boeidelen in allerlei kleuren, waardoor je ook het gebouw een frisse nieuwe look kunt geven. Met goede, strakke boeidelen gaat het gebouw langer mee en heb je een veel mooiere gevel.

De rest van de gevel: tuinen en balkons

Bij het opknappen van de gevel wordt vaak de tuin en/of het balkon vergeten. Maar deze elementen hebben wel heel veel invloed op de uitstraling van het gebouw. Daarom horen ze er zeker bij als je de gevel wilt opknappen. Heb je toevallig zelf een tuin, dan kun je deze opknappen en mooi strak inrichten. Is er een gezamenlijke tuin, dan kunnen jullie die samen inrichten. De balkons netjes maken en zorgen dat het allemaal bij elkaar past is ook belangrijk voor een goede uitstraling.

Een mooie gevel voor je appartementencomplex is best belangrijk. Maar er is veel afhankelijk van de VVE. Tenslotte moet je voor vrijwel alle werkzaamheden aan de gevel samenwerken met je buren. Als jij de enige bent die de gevel opknapt, ziet het gebouw er raar uit. Daarom kun je beter zorgen dat je de andere appartementbewoners overhaalt om samen de gevel eens flink op te knappen.

 • Een warme jas

  gevel

  Een bestaande gevel opnieuw isoleren en bekleden kan een flinke besparing opleveren en tegelijk de waarde van het pand verhogen.

 • Ramen en kozijnen: kies voor duurzaam

  beheer

  Ramen en kozijnen behoren, doordat ze blootgesteld worden aan alle weersomstandigheden, tot de meest kwetsbare delen van de gevel.

 • Gevelbekleding uitgelicht

  gevel

  Als er aan de buitenkant van een gebouw een extra beschermende laag over de muur of het houtwerk wordt aangebracht, wordt dit gevelbekleding genoemd. Deze bekleding kan in de vorm van pleisterwerk worden aangebracht, door beplating of panelen.

 • De E2 gevel is zijn tijd ver vooruit

  gevel

  Duurzaam bouwen is nog steeds makkelijker gezegd dan gedaan. De Schüco E2 Gevel maakt duurzaam bouwen makkelijker. De Schüco E2 Gevel is nu te bezichtigen in Rotterdam.

 • Feestelijke onthulling groene gevels Stokviswater

  gevel

  Op woensdag 2 juni 2010 is het centrum van Rotterdam een unieke plek rijker. Voorbijgangers kunnen zich dan niet meer aan het zicht van de bijzondere twee groene gevels aan het Stokviswater, Sint Jacobsplaats onttrekken.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam