..........
shadow_fix

Uw gevel als nieuw

Als we om ons heen kijken, zien we veel grauwe gebouwen. We zijn hier zelfs vertrouwd mee geraakt.

Maar het metselwerk van dergelijke gebouwen, bijvoorbeeld appartementencomplexen, heeft er niet altijd zo grauw uitgezien. Een manier om het gebouw weer in ere te herstellen is gevelreiniging; de resultaten kunnen verbluffend zijn.
Vervuiling van de gevel wordt vaak veroorzaakt door natuurlijke processen zoals luchtvervuiling of door menselijk handelenzoals graffiti. Vuil hecht zich aan de gevel waardoorde ruwheid van het oppervlakte toeneemt. Dit vormt dan weer een voedingsbodem voor onder meer gevelvervuiling. Ook treedt hierdoor een verouderings-proces van de gevel in werking. Normaal gesproken heeft de harde buitenlaag van de baksteen een beschermende werking, maardoor veroudering wordt deze buitenlaag aangetast. Door middel van gevelreiniging kan dit worden tegengegaan en ziet uw gevel (en dus het gebouw) er weer als nieuw uit.

Hardheid

De meeste stenen in een gevel hebben een verschillende hardheid. Dit komt doordat de ene steen meer of minder gesinteerd is. Sinteren is het verhitten van materiaalkorrels tot eentemperatuur waarop ze net niet smelten. Zo groeien de contactpunten tussen de korrels waardoor een zeer hard materiaal kan ontstaan. Dit verschil in hardheid heeft nogal wat gevolgen voor de reiniging. Eigenlijk moet iedere steen apart behandeld worden. Zo moet er van korte afstand gewerkt kunnen worden en moet men variëren met de intensiteit van het spuiten of stralen. Hiervoor is bovendien speciale ap-paratuur nodig. Het is dan ook aan te raden hiervoor een specialist in te huren.

Spic en span

Na een geslaagde reiniging ziet de steen er weer fris uit. Uw gevel ziet er weer als nieuw uit. Het kan ook zijn dat een gevel slechts plaatselijk gereinigd hoeft te worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een aanbouw, blakering door een uitslaande brand of als er graffiti verwijderd moet worden. Bij plaatselijke reiniging bestaat het gevaar van kleurverschil met de rest van de gevel. In zo’n geval zal er goed gekeken moeten worden naar de methode van reiniging om het betreffende geveldeel niet te zeer uit de toon te laten vallen.

Reiniging bij nieuwbouw

Vaak vindt er bij nieuwbouw, voordat het gebouw wordt opgeleverd, ook al gevelreiniging plaats. Het gaat hierbij onder meer om het verwijderen van bijvoorbeeld bouwvervuiling of opgespat modder of te vroeg beregend voegwerk. Dit gebeurt dus al voor de oplevering de gevel gereinigd worden. Zo krijgt u direct al een mooie, schone gevel. Aan de bewoners de taak ervoor te zorgen dat dit zo blijft en er geen grauwe sluier over het gebouw valt.

Voordelen gevelreiniging

– Het verlengen van de levensduur van gevels en gebouwen;
– Het aanzicht in goede staat brengen en houden;
– De onderhouds- en energiekosten verlagen;
– Het voorkomen van vochtproblemen, zoals vochtdoorslag;
– Het vertragen van brand.Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • Onderhoud uw gevel

  gevel

  Een gevel is het gezicht van een gebouw. Er zijn diverse mogelijkheden om de gevel een bijzonder aanzicht te geven. Daarnaast is het belangrijk de gevel te isoleren en ook de reiniging en restauratie van de gevel verdienen de aandacht.

 • Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB)

  galerij

  De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) is de brancheorganisatie van de schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland.

 • Vocht: vijand in huis

  overlast

  Vocht is zonder enige twijfel de grootste vijand van elk gebouw, ongeacht of het een oud of nieuw pand betreft.

 • Professioneel schoon dankzij kwaliteitskeurmerk

  entree

  Een schone woonomgeving is een prettige woonomgeving! Schoonmaakwerkzaamheden dragen bij aan het behoud en de levensduur van het appartementencomplex.

 • Glashelder & transparant

  reiniging

  Men neme een sopje, een spons en een wisser en ziedaar: schone ramen. Klinkt simpel, toch is ramenlappen echt een vak apart, zeker als het om de ramen van een appartementencomplex gaat. Waarom? Appartement & Eigenaar vroeg het aan een deskundige.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam