Short stay appartementen: wat is het en wat zijn de voordelen?

Bij de verhuur van appartementen denkt men doorgaans aan verhuur voor een langere periode waarbij zowel de verhuurder als de huurder voor langere tijd onder de pannen is.

Gepubliceerd: 10 februari 2023

Bij de verhuur van appartementen denkt men doorgaans aan verhuur voor een langere periode waarbij zowel de verhuurder als de huurder voor langere tijd onder de pannen is. Maar heeft u wel eens gehoord van short stay appartementen? Een appartement dat u als investering aangekocht heeft kunt u ook op die manier verhuren. In deze blog vertellen we wat short stay appartementen zijn en welke voordelen het heeft voor u als verhuurder.

Wat zijn short stay appartementen?

Short stay appartementen zijn gericht op kortstondige tot middellange huurperiodes waarbij men de eigen woning kan aanhouden. Daarmee voorziet men in een behoefte op de markt. Er zijn immers wel degelijk particulieren, expats en zakelijke klanten die een tijdelijke woonruimte zoeken. Dat betekent wel dat zij vaak op zoek zijn naar een woonruimte die volledig gemeubileerd en gestoffeerd is en die reeds voorzien is van internet en televisie. Ook moet de keuken volledig ingericht zijn. Het praktische van dit concept is dat de woning ook voor de volgende huurder weer gewoon gebruiksklaar is.

Voordelen voor de verhuurder

Het kan heel fijn zijn om een huurder voor lange termijn te hebben, zodat u weet waar u aan toe bent. Maar ook aan short stay verhuur zitten interessante voordelen. Zo levert het bijvoorbeeld meer flexibiliteit op. Na elke huurder kunt u uw opties en wensen opnieuw herzien. Wilt u zelf (tijdelijk) van het appartement gebruikmaken, bijvoorbeeld voor een vakantie? Dan is die mogelijkheid altijd aanwezig. Ook kunt u met de huurprijs meer meebewegen met de markt: de prijs kan sneller en vaker omhoog, waardoor short stay verhuur u in potentie meer kan opleveren.

Verhuur uitbesteden

Bij short stay verhuur van appartementen komt natuurlijk meer werk kijken dan bij verhuur voor langere termijn. Uw appartement moet veel vaker opnieuw aan de man gebracht worden en na het vertrek van iedere huurder, moet de woning weer gecontroleerd worden voordat er een nieuwe huurder kan intrekken. Om deze redenen is het een goed idee om de verhuur van uw appartement uit te besteden aan een organisatie die hierin gespecialiseerd is, zoals bijvoorbeeld Stoit Groep. Het serviceniveau daarvan is hoger dan bij bijvoorbeeld AirBnB, dat overigens ook gericht is op zeer korte verhuurperiodes.

Mocht u een of meerdere appartementen bezitten die u verhuurt of wilt verhuren, of u overweegt om zo’n investering te gaan doen, dan is het zeker de moeite waard om eens na te denken over short stay verhuur. U moet het appartement dan wel meubileren, maar u voorziet daarmee in een behoefte op de markt én u krijgt er een aantal interessante voordelen voor terug.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.