Je appartement klaarstomen voor verhuur aan ouderen

Een appartement verhuren aan ouderen vraagt om het nodige voorwerk.

Gepubliceerd: 03 maart 2020

Om een woning geschikt te maken voor oudere bewoners worden nu eenmaal andere eisen gesteld. Dit is terug te zien op allerlei vlakken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het gehele appartement drempelvrij is. Op die manier kunnen ouderen daar ook geen ongemak van ondervinden. Ook als het gaat om de bruikbaarheid van de belangrijkste ruimtes in een appartement worden de nodige eisen gesteld. Het is belangrijk om daar dus de nodige informatie over in te winnen. Zo is je appartement snel geschikt te maken.

Eisen aan de keuken

Het is aan te raden om nieuwe keuken in het appartement te plaatsen. Wanneer je zorgt dat deze gemakkelijk toegankelijk is, dan is dat alvast een stuk gemakkelijker voor de oudere bewoner. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de keukens van alle gemakken voorzien zijn. Het is verstandig om met een echte specialist na te denken over de inrichting. Zo weet je precies wat er allemaal niet mag ontbreken. Ook is op die manier goed te bepalen wat nu precies op welke plek moet komen. Op die manier zorg je voor optimale bruikbaarheid.

Werken aan de badkamer

Ook de badkamer zal zeer waarschijnlijk wat werk nodig hebben om geschikt te worden voor oudere bewoners. Zo is het goed om te zorgen voor een inloopdouche in plaats van een douche met een instap. Dit voorkomt dat mensen onnodig struikelen en vallen. Ook is het slim om te zorgen voor voorzorgsmaatregelen om gladheid tegen te gaan. Badkamers blijven door het vocht vaak wat langer nat en met een gladde tegel kan dit al snel problemen opleveren. Dit is minstens zo belangrijk als het wegnemen van de instap. Pak dit soort zaken dus gezamenlijk aan bij verbouwingen.

Zorgen voor bredere doorgangen

Afhankelijk van de leeftijd waarop de ouderen nog in het appartement zullen wonen, kan het bijvoorbeeld nodig zijn om ruimte te maken voor een rolstoel of rollator. Dit betekent dat het belangrijk is dat de doorgangen iets breder worden gemaakt. De bredere deuren, waarvan de drempel zoals gezegd ook is weggenomen, zorgen ervoor dat er gemakkelijker met een rollator door te steken is. Dit bevordert het wooncomfort voor ouderen in grote mate. Terwijl je hier als jongere eigenlijk niet snel aan zal denken. Het is dus slim om hierin vooruit te denken als je gaat verhuren.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.