Slim verhuizen: hoe pak je het aan?
Verhuizen kan behoorlijk stressvol zijn, maar met de juiste aanpak houd je het overzicht en bespaar je jezelf een hoop gedoe.
Door goed te plannen en handig te organiseren, wordt je verhuizing een stuk eenvoudiger. Hieronder ontdek je hoe je dit stapsgewijs doet, zonder onnodige stress en chaos.
Schakel hulp in bij grote klussen
Heb je veel zware meubels of woon je op een hogere etage? Misschien kunnen verhuizers Breda uitkomst bieden. Dat scheelt je tillen en maakt de verhuizing sneller. Maar ook als je vrienden inschakelt, is het goed om duidelijke afspraken te maken. Zorg dat iedereen weet welke taken ze hebben. Maak bijvoorbeeld een lijst van alles wat getild, ingeladen en uitgepakt moet worden. Een bijbehorende plattegrond van het nieuwe huis helpt als je aangeeft waar elk meubelstuk moet komen te staan.
Begin ruim van tevoren
Te veel mensen wachten tot de allerlaatste weken met inpakken. Probeer eerder te beginnen en doe het stap voor stap. Verzamel stevige verhuisdozen – koop ze of vraag bij supermarkten of bouwmarkten of ze lege dozen hebben. Label elke doos met de kamer en een korte beschrijving van de inhoud. Dat lijkt overbodig, maar maakt later uitpakken eenvoudiger. Ben je bezig met bijvoorbeeld de zolder? Neem meteen de gelegenheid om spullen weg te gooien of te doneren als je ze niet meer gebruikt. Zo voorkom je dat je rommel meeneemt naar je nieuwe plek.
Bescherm je spullen goed
Bubbelplastic, dekens en oude kranten zijn je beste vrienden als je breekbare items inpakt. Wikkel borden en glazen apart. Zet borden rechtop in de doos in plaats van opgestapeld. Bij kleding kun je denken aan vacuümzakken, zodat het minder ruimte inneemt. Heb je elektronica kabels? Schrijf dan even op een papiertje welke kabel bij welk apparaat hoort, of maak een foto voordat je ze loskoppelt. Zo kost het aansluiten later minder tijd. Wat betreft de koelkast en vriezer: probeer die leeg te eten. Dan hoef je op de verhuisdag niet te sjouwen met diepgevroren spullen.
Denk aan administratieve zaken
Zodra je weet dat je gaat verhuizen, is het slim om adreswijzigingen te regelen. Denk aan je bank, zorgverzekeraar en sportschool. Stuur je familie, vrienden en eventueel klanten een berichtje met je nieuwe adres. Ook kan het handig zijn om een adreswijziging bij de gemeente door te geven. Neem tijdig contact op met je internet- en energieleveranciers. Vaak moet je een paar weken van tevoren een verhuisdatum doorgeven. Zo voorkom je dat je in je nieuwe huis zonder stroom of wifi komt te zitten. Check ook of je nieuwe huis een ander energiecontract vereist als je naar een groter of kleiner pand gaat. Door alles in fases aan te pakken en anderen te vragen om te helpen, wordt je verhuizing beheersbaar. Neem de tijd om te plannen, in te pakken en te organiseren. Dan is de dag zelf veel overzichtelijker en kun je vlot je nieuwe stek inrichten.
Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.
Inloggen