Verhuizen van of naar een nieuw appartement in Amsterdam? Hier zijn 3 tips

In Amsterdam is het druk, heel druk. Met haar smalle straten en ontzettend veel verkeer is verhuizen behoorlijk stressvol. 

Gepubliceerd: 15 juli 2021

Verhuizen op zichzelf is al een uitdagende taak, laat staan verhuizen in onze hoofdstad. Daarom hebben wij 3 tips om uw verhuisdag goed voor te bereiden. 

1. Niet in het weekend

Normaal gesproken is het voor veel mensen makkelijk om in het weekend te verhuizen. U bent immers toch al vrij. Als u in een rustig(e) stad of dorp woont is dat inderdaad verstandig. Echter is dit in Amsterdam niet het geval. In het weekend neemt namelijk de drukte toe met toerisme en Nederlanders die een dagje naar de hoofdstad komen. Geloof ons, dan wilt u niet met uw verhuisbus door de straten rijden. Ga daarom altijd verhuizen op doordeweekse dagen. Houd hierbij alsnog rekening met drukte, het is en blijft Amsterdam.

2. Schakel extra hulp in

Bij het verhuizen binnen Amsterdam is naast mankracht het inhuren van een extern bedrijf ook geen slecht idee. Schakel daarom een extern bedrijf in! Bij externe bedrijven zoals Bouwma kan u een minikraan huren, zij helpen u graag! Zo kan een verhuislift daarbij ook ontzettend veel hulp leveren. Er is een grote kans dat u naar of van boven moet komen. Trap gangen en hallen zijn in Amsterdam klein en krap. Daarmee is de kans klein dat u een bank via het trapgat naar boven krijgt. Hierbij komen verhuisliften en minikranen goed van pas. Met deze hulpmiddelen kunt u gemakkelijk al uw zware meubels naar boven tillen. Heeft u bijvoorbeeld een dakterras bovenop uw nieuwe appartement? Allereerst, van harte gefeliciteerd, u gaat hiermee een top zomer beleven in Amsterdam. Maar daarnaast wilt u ook dat de jacuzzi van uw tuin naar het dakterras wordt gebracht. Dit doet u met een minikraan. Zorg er wel voor dat u hiervoor een vergunning aanvraagt bij de gemeente.

3. Huur verhuizers

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In Amsterdam zijn er veel instanties die voor u willen verhuizen. We begrijpen dat verhuizen al een dure klus is, maar er zijn ook studenten verhuizers die voor een goede prijs al uw spullen van A naar B willen verhuizen. U verhuist naar een nieuw appartement binnen Amsterdam? Dan is het verstandig om extra hulp in te schakelen. Hoewel er liften aanwezig zijn in het gebouw, zijn extra handen nooit een slecht idee. Dan houdt u ook niet de hele dag de lift op voor de overige bewoners. Het enige wat u hoeft te doen is ze aan te sturen. Laat het zware werk maar aan hun over!

Gaat u binnenkort naar of van een nieuw appartement Amsterdam verhuizen? Neem bovenstaande tips in acht en maak er een soepele verhuizing van.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.