Subsidie eisen oplaadpuntenadvies

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is gewijzigd. Advisering over oplaadpunten bij verenigingen als subsidiabele activiteit is hieraan toegevoegd.

Gepubliceerd: 07 oktober 2021

Om de subsidie aan te vragen moet het uitgebrachte oplaadpuntenadvies voldoen aan vier belangrijke eisen:
- Een meerjarige prognose voor de laadbehoefte van de vereniging voor minimaal 10 jaar;
- Een aanbeveling voor de borging van brandveiligheid in relatie tot de plaatsing van de laadpunten, als de parkeergelegenheid (gedeeltelijk) is gelegen in een gebouw;
- Een aanbeveling voor de verdeling van de kosten van een op meer oplaadpunten tussen de vereniging en de gebruikers van meer oplaadpunten;
- Een aanbeveling voor de benodigde elektrische aansluiting en installatie van een of meer oplaadpunten.

In het advies staat een toelichting op de relevante wet- en regelgeving en de wijze waarop die van toepassing is op de aanbevelingen van vooral de bovengenoemde punten.

De subsidieregeling opent op 24 januari 2022. Vanaf dat moment kan subsidie worden aangevraagd voor adviezen die na 5 oktober 2021 zijn opgesteld. Het is niet mogelijk om voorafgaand aan het adviseringstraject de subsidie aan te vragen. Bekijk de uitgebreide beschrijving van de subsidieregeling op de subsidiepagina van VVE Laadloket of RVO.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.