Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE's gesloten

Het subsidieplafond is inmiddels overschreden. Daarom sloot onlangs voorlopig het eLoket voor VvE’s. Maar dat betekent niet dat u niet door kunt gaan met uw verduurzamingsproces!

Gepubliceerd: 10 februari 2021

In de laatste weken van 2020 zijn er erg veel subsidieaanvragen voor de SEEH ingediend. Er is zelfs meer subsidie aangevraagd dan waar budget voor is. Het subsidieplafond is inmiddels dan ook ruimschoots overschreden. Daarom sloot op woensdag 3 februari jl voorlopig het eLoket voor VvE’s. Dat betekent dat het op dit moment niet mogelijk is een nieuwe aanvraag SEEH voor VvE’s in te dienen.

Wat nu?

RVO controleert de reeds binnengekomen aanvragen. De aanvragen die aan de voorwaarden voldoen en waar budget voor beschikbaar is, zullen, in volgorde van binnenkomst, worden toegekend. Aanvragen die niet aan de voorwaarden voldoen, worden afgewezen. Het ministerie van BZK en RVO zullen zo snel mogelijk communiceren over het vervolg voor de overige in 2020 ingediende aanvragen. Hier is helaas enige tijd voor nodig.

Verder is het in het eLoket niet mogelijk om de voortgang van uw aanvraag te volgen.

Subsidie voor begeleiding

Zodra de SEEH-regeling weer hervat wordt, is het niet mogelijk de subsidie voor de energiebesparende maatregelen zelf met terugwerkende kracht aan te vragen. Het is echter wél mogelijk de subsidie voor het advies (D)MJOP + MWA (EPA) documenten inclusief de begeleiding van het proces met terugwerkende kracht in te dienen. Om er zeker van te zijn dat uw VvE straks als één van de eerste verenigingen de subsidie-aanvraag kan indienen, is het dan ook verstandig alvast te beginnen met het (laten) maken van documenten als een Energie Prestatie Advies en Meerjarenonderhoudsplan.

Vragen? Onze VvE Helpdesk helpt u graag verder

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.