Energiebespaarlening nu ook beschikbaar voor VvE’s

Gezamenlijk energiebesparende maatregelen nemen met de VvE Energiebespaarlening

Gepubliceerd: 09 juni 2015

Vanaf 8 juni heeft de Energiebespaarlening er een zusje bij: de VvE Energiebespaarlening. Hiermee kunnen Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) een lening afsluiten voor het treffen van energiebesparende maatregelen.

Energiebesparende maatregelen voor VvE’s

Bij veel appartementencomplexen valt er flinke energiewinst te behalen. Soms gaat het om forse investeringen, waarbij er externe financieringsmiddelen nodig zijn. Het afsluiten van een lening is voor VvE’s echter erg lastig, waardoor energiebesparende maatregelen soms uitgesteld worden. De VvE Energiebespaarlening maakt het nu mogelijk om energiebesparende investeringen in of aan appartementencomplexen te financieren, zonder hypothecaire zekerheid en tegen een aantrekkelijke rente. Men kan daarbij denken aan maatregelen zoals isolatie, HR-glas en LED-verlichting in gezamenlijke ruimten. Dit maakt appartementencomplexen energiezuiniger, comfortabeler en duurzamer.

Belangrijkste kenmerken van de VvE Energiebespaarlening

• Een VvE moet uit tenminste 10 appartementsrechten bestaan om in aanmerking te komen voor een VvE Energiebespaarlening.
• De lening heeft een omvang van minimaal € 25.000,- en maximaal € 5.000.000,-.
• De lening heeft een looptijd van 10 of 15 jaar naar keuze.
• Het huidige rentepercentage is 2,8% bij een looptijd van 10 jaar en 3,3% bij 15 jaar. De meest actuele rentepercentages staan op Ikinvesteerslim.nl/rente.
• De rente wordt vastgesteld bij binnenkomst van de aanvraag en staat gedurende de looptijd van de lening vast.
Meer informatie
Op Ikinvesteerslim.nl/vve staat meer informatie over de Energiebespaarlening, zoals de lijst van energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen, actuele rentetarieven en het aanvraagformulier.
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via telefoonnummer 033 253 9600 of via de mail: ikinvesteerslim@svn.nl.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.