slagboom

Een slagboom dient over het algemeen als toegangspoort voor een terrein, controle of blokkade. Hedendaags worden de elektrische slagbomen vaker toegepast.

Geplaatst door: Portacon

Tegenwoordig worden de slagbomen telkens gebruiksvriendelijker, waardoor het voor steeds meer bedrij

 

Aandrijving


Hedendaags worden de elektrische slagbomen vaker toegepast dan handbediende slagbomen. Portacon biedt tevens hydraulische verkeerspalen aan. In het artikel wordt verder op de specificaties van de slagbomen ingegaan op het gebied van: aandrijving, bediening en beveiliging van een slagboominstallatie. Zware slagboominstallaties werden in het verleden vaak geleverd met een pneumatische of hydraulische aandrijving. Een pneumatische aandrijving werkt op luchtdruk en een hydraulische aandrijving op oliedruk.

Portacon levert elektrische slagboominstallaties van de marktleider Beninca. Beninca staat bekend om het leveren van kwaliteit, presentatie en innovatie tegen een goede prijs.

In de sturing van de motor van een Beninca-slagboom zijn allerlei functies mogelijk om op maat te worden ingesteld. Enkele mogelijkheden zijn:
• standaard automatische sluitingstijd van de slagboom
• standaard instellingen van het openen en sluiten van de slagboom
• snelheid van vertraging bij het openen en sluiten van de slagboom
• kracht van de motor bij het openen en sluiten van de slagboom
• pulsgevers aansluiten
• veiligheidsvoorzieningen aansluiten


Bediening

Het voordeel van een automatische slagboominstallatie met elektrische aandrijving is dat deze kan worden bediend op afstand. Tevens kan deze bediening gecombineerd worden met een controlesysteem die de toegang vastlegt.

Een automatische elektrische slagboom kan worden bediend met verschillende pulsgevers, zoals bijvoorbeeld een:
drukknop
handzender
muntinwerpsysteem
proximitylezer
gsm-module
biometrielezer

 

Beveiliging

Voor een optimale werking van een slagboominstallatie zijn de volgende benodigdheden noodzakelijk:

• obstakeldetectie
De slagboom gaat direct weer omhoog wanneer deze een obstakel raakt. De ingebouwde stootbuffer (een rubberen strip aan de onderkant van de boom) voorkomt schade aan het voertuig.
• handmatige sturing van slagbomen bij stroomuitval. Bij stroomuitval wordt de slagboom elektrische besturing uitgeschakeld, zodat de slagboom handmatig kan worden aangestuurd. Tevens is het mogelijk om een accu voor noodgevallen aan te sluiten.
detectielus(sen)
Bij de meeste slagboominstallaties voor toegangsbeheersing worden voertuigdetectielussen in het wegdek aangebracht voor het automatisch sluiten van de slagboom na een passage van een voertuig of het automatisch openen voor uitgaand verkeer. Als een systeem goed geïnstalleerd is, zorgt de veiligheidslus ervoor dat de slagboom niet dichtgaat als er een auto onder de boom staat.

Hedendaags worden de elektrische slagbomen vaker toegepast dan handbediende slagbomen. Portacon biedt tevens hydraulische verkeerspalen aan. In het artikel wordt verder op de specificaties van de slagbomen ingegaan op het gebied van: aandrijving, bediening en beveiliging van een slagboominstallatie.

Bedrijvengids Geplaatst door
Portacon

Portacon

Molendijk Noord 54, 7461 JG  Rijssen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.