Gerelateerde suggesties:

Gratis energiebesparing

07 mei 2015
Gratis energiebesparing; het lijkt te mooi om waar te zijn. Energy Service Companies, afgekort ESCo’s, bieden in feite gratis energiebesparing.
LEES VERDER

Gratis energiebesparing;

het lijkt te mooi om waar te zijn. Energy Service Companies, afgekort ESCo’s, bieden in feite gratis energiebesparing. Dat is meteen de reden waarom zij sterk in de belangstelling staan en tegelijkertijd nog weinig worden ingeschakeld. Want gratis energiebesparing, kan dat wel? Zijn er geen addertjes onder het gras? Is die energiebesparing wel gegarandeerd en wat bij tegenval- lende besparingen? Hoe zit het met de kwaliteit van de binnenlucht en het comfort? En een ESCo zal een boterham willen verdienen, dus kunnen we het niet beter zelf doen?

Feit is dat we in Nederland alle zeilen moeten bijzetten om het energiebesparingtempo op te voeren willen we de beleidsdoelen halen. Feit is ook dat er erg veel rendabele energiebesparende maatregelen niet worden getroffen. Alleen al in de utiliteitsbouw is 15% energiebesparing mogelijk door het uitvoe- ren van maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Deze whitepaper geeft inzicht in de werking, mogelijkheden en beperkingen van ESCo’s. De verschil- lende varianten, van een relatief eenvoudige product-ESCo tot een geavanceerde project-ESCo wor- den beschreven en geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden. 7 Experttips helpen u met de inschatting of het aangaan van een samenwerkingsverband met een ESCo in uw situatie aantrekkelijk is.  

Voor meer infomatie over dit onderwerp klik hier.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.