ZZP’ers met een kantoor aan huis besparen met een zakelijk energiecontract

Het is al langer bekend dat MKB’ers kunnen besparen op de energiekosten. Simpelweg door zakelijke energiecontracten te vergelijken.

Gepubliceerd: 13 september 2016

Maar dat dit ook mogelijk is voor ZZP’ers met een kantoor aan huis is minder bekend. Terwijl het voor deze groep net zo interessant is om te besparen op de vaste lasten.

Werkt u als ZZP’er thuis vanuit uw appartement? Dan is er goed nieuws voor u! ZZP’ers met een kantoor aan huis kunnen namelijk kiezen voor een scherp zakelijk energiecontract. Er zijn namelijk genoeg zelfstandigen die een hoog energieverbruik hebben. Denk aan de kapper met een salon aan huis die meerdere keren per dag wast. Bovendien is het zakelijke energiecontract ook van toepassing voor het privéverbruik. Dus als zelfstandige maakt u dubbel profijt van de scherpe energietarieven. De enige voorwaarde is dat de KvK-inschrijving op het huisadres van uw appartement staat geregistreerd.

Optimaal profiteren

Om optimaal te profiteren van lage zakelijke energietarieven is energie vergelijken zakelijk verstandig . Een eenvoudige en snelle manier om een goed overzicht te krijgen van het best passende energiecontract. Vaak is dit voordeliger dan direct een energiecontract bij de leverancier afsluiten. Actietarieven worden namelijk alleen op energievergelijkingssites aangeboden.

Heeft u wel eens gehoord van energiecollectieven? Met een grote groep zzp’ers zakelijke energie inkopen bij een leverancier. In eerste instantie lijken de collectieven voordelig, maar laat u niet misleiden. Het zorgt niet voor de hoogst haalbare besparing. De tarieven in een energiecollectief liggen structureel hoger dan de tarieven op een prijsvergelijker. Ook daarom is zakelijke energie vergelijken verstandig. Tevens belangrijk om te weten: komt uit de online vergelijking naar voren dat uw huidige energieleverancier het voordeligst is? Ga er dan niet automatisch vanuit dat u dan wel goed zit. Na afloop van de contractduur gaan tarieven namelijk over op duurdere verlengingstarieven. Voorkom dit door steeds weer een contract af te sluiten via een vergelijkingssite, met actietarieven die alleen daar gelden.

Extra voordeel voor ZZP’ers met een kantoor aan huis

Een ander voordeel voor ZZP’ers met een kantoor aan huis is de mogelijkheid om de energiekosten van de belasting af te trekken. Ook mogen ZZP’ers die vanuit huis werken in sommige gevallen btw over de energiekosten terugvorderen. Dit geldt voor het gedeelte van de energierekening die u gebruikt voor uw kantoor. Voor beide regelingen gelden voorwaarden, zoals een eigen opgang voor de werkruimte. Let hier dus op voordat u gebruik maakt van de regeling

Bent u ZZP’er met een kantoor aan huis? Doe er dan uw voordeel mee. Vergelijk eenvoudig en snel zakelijke energiecontracten en kies het aanbod dat het best bij u past.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.