Wat zijn de kosten voor een glaszetter uit Leiden?

Wat zijn de kosten voor een glaszetter uit Leiden? Vergelijken loont, omdat het een beter beeld geeft van de gemiddelde tarieven. 

Gepubliceerd: 20 juli 2021

las is duur, vooral als het gaat om HR++-glas of ander isolatieglas.
Daar staat tegenover dat een goede glaszetter efficiënt werkt. Het glas zorgt er vervolgens voor dat de isolatie verbetert. De energierekening kan omlaag, dus de investering verdient zichzelf uiteindelijk weer terug. Toch is het verstandig om goed te kijken naar de tarieven die een glaszetter rekent, zowel voor het glas als voor het plaatsen.

Glas laten plaatsen

Glas laten plaatsen in bijvoorbeeld 5, 10 of 15 ramen? De kosten daarvan hangen natuurlijk af van het type glas dat er wordt geplaatst. Daarnaast bepaalt de locatie van de ramen grotendeels de kosten.
Op de begane grond is het plaatsen van glas het meest voordelig. De glaszetter hoeft geen steiger op te bouwen of ladder te plaatsen. Het glas op 1 hoog is al duurder en op 2 hoog of hoger komen er meer extra kosten bij.
Houd er rekening mee dat het plaatsen van 5 HR++-glazen op 1 hoog bijvoorbeeld zo’n 500 tot 750 euro zal kosten. Bij 15 HR++-ramen op 2 hoog gaat het zelfs om zo’n 2250 tot 2500 euro. Het glas is op die manier een flinke investering.

Glaszetter inhuren

Het inhuren van een glaszetter kan op basis van het aantal vierkante meters of op basis van een uurtarief. We zetten de twee opties op een rij:
- Per vierkante meter
Een glaszetter berekent voor het plaatsen van nieuw glas gemiddeld 125 tot 150 euro per vierkante meter. Die kosten zijn inclusief het materiaal en de manuren.
- Per uur
De losse uren van een glaszetter kosten gemiddeld zo’n 35 tot 40 euro. Houd er rekening mee dat het plaatsen van glas op een hoge(re) verdieping vaak leidt tot meer manuren, omdat de glaszetter ook een steiger moet huren (en opbouwen).

Belangrijke aspecten voor de kosten van een glaszetter zijn bijvoorbeeld de afmetingen van de kozijnen, de etage van het huis en de bereikbaarheid van het te vervangen raam. Bovendien moet een glaszetter bij de overgang van enkel naar dubbel glas ook de glaslatten vervangen. Dit draagt allemaal bij aan de kosten, waardoor het te betalen bedrag over het algemeen verder op zal lopen. Het is altijd verstandig om vooraf een offerte aan te vragen. Dat voorkomt verrassingen en maakt duidelijk wat de kosten zullen zijn.

Glaszetter in Leiden

Een glaszetter in Leiden die de kosten vooraf opgeeft in een offerte is bijvoorbeeld Glaszetterdirect. Dat voorkomt onduidelijkheden achteraf, door vooraf aan te geven wat er moet gebeuren en wat daarvoor de kosten en tarieven zijn.

Dus gaat het om het plaatsen van nieuw glas? En moet er een steiger komen naar de eerste of een hogere verdieping? Het is vooraf allemaal goed duidelijk. De kosten komen niet als een verrassing. Uiteraard zijn er allerlei soorten glas beschikbaar, bijvoorbeeld om de woning (extra) goed te isoleren. Dan zorgt de lagere energierekening ervoor dat de investering vanzelf weer wordt terugverdiend.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.