Tips bij het vervangen van je cv-ketel

Wellicht dat het al een tijd geleden is toen de huidige cv-ketel werd geplaatst of dat het tijd is voor een efficiëntere ketel.

Gepubliceerd: 24 februari 2016

In dat geval wordt het tijd voor vervanging. Maar hoe kun je dit het beste doen? Welke ketel past het beste bij jouw situatie? Lees hier verder en ontdek de beste tips voor het vervangen van de cv-ketel.

Waarom zou ik mijn cv-ketel vervangen?

Het eerste waar je wellicht aan twijfelt is of je überhaupt de ketel wel moet vervangen. Er zijn een aantal goede redenen om dit te doen. Ten eerste is het na ongeveer twaalf tot vijftien jaar verstandig om hierover na te denken, omdat dit ongeveer de looptijd is van de meeste ketels. Soms doet een cv-ketel het voor deze tijd voorbij is al minder goed vanwege een slechte kwaliteit of ouderdom. Je kunt dit merken aan een gebrekkige verwarming of moeite met het laten stromen van warm water. In deze gevallen is de ketel echt aan vervanging toe. Het is ook goed mogelijk dat de situatie in huis veranderd is, bijvoorbeeld doordat de kinderen het huis uit zijn gegaan. Het nieuwe gebruik past dan niet meer goed op de oude ketel en dan kan het voordeliger zijn om deze te vervangen en een hoger rendement te behalen. Nieuwere cv-ketels gebruiken hiernaast vaak een stuk minder gas, waardoor je grote besparingen kunt behalen.

Waar kan ik een cv-ketel vinden?

Wanneer je eenmaal besloten hebt om een cv-ketel te kopen, moet je zeker weten dat je een goede aanbieder te pakken hebt die betrouwbare ketels levert tegen een betaalbare prijs. CVketelvoordeel.nl is zo’n bedrijf waar je terecht kunt voor een goedkope cv-ketel. Je kunt via de website gemakkelijk en snel de cv-ketels vinden die aansluiten op jouw wensen. En met een all-in onderhoudscontract van Feenstra krijg je hier honderd procent garantie, een altijd aanwezige storingsdienst, reparaties en meer bij inbegrepen. Om uit te vinden welke cv-ketel het beste bij jouw situatie past, is het van belang het gebruik in kaart te brengen. Uit hoeveel mensen bestaat je huishouden? Hoe zit het met de isolatie van het huis? Deze vragen en meer geven inzicht in de best aansluitende cv-ketel. Zo kan bijvoorbeeld de Remeha Avanta een goede keuze zijn vanwege de milieuvriendelie werking en uiterst energiezuinige werking.

Tips bij het vervangen van je ketel

Houd rekening met het volgende wanneer je de cv-ketel wil laten vervangen:
- Laat het doen. Het kan natuurlijk zijn dat je zelf bevoegd bent om met ketels te werken, maar in alle andere gevallen is het beste om de installatie door een professional te laten doen. Werken met gas kan gevaarlijk zijn en het is belangrijk dat je huis veilig blijft. Hiernaast kan de garantie vervallen als je zelf gaat klussen.
- Doe het in de zomer. Tijdens de zomer is het vaak onnodig om de verwarming aan te zetten. Het kan voor een oude ketel te veel zijn om dan plots in de winter weer hard aan het werk te moeten. Vervang daarom in de zomer, zodat je dit moment voor kan zijn en geen dag in de kou zit.
- Vervang voor je gaat verhuizen. Het klinkt wellicht gek om te investeren in een nieuwe installatie voordat je gaat verhuizen, maar dit kan zich snel terugverdienen. De waarde van je huis wordt namelijk aanzienlijk hoger met een nieuwe cv-ketel en verhoogt de kans op verkoop.

Je weet nu alles wat je moet weten voor het vervangen van je cv-ketel. Laat het er niet bij zitten en bestel vandaag nog de beste ketel voor jou.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.