Heeft de wasmachine in de centrale ruimte een storing? Dit is wat u kunt doen

Heeft de wasmachine in de centrale ruimte een storing? Als de wasmachine ermee ophoudt, is dat erg vervelend. Gelukkig kunt u veel storingen vaak zelf oplossen.

Gepubliceerd: 03 november 2021

Het is niet altijd nodig om een witgoedmonteur te bellen of een nieuwe machine te kopen.

Tegenwoordig geeft een wasmachine vaak aan wat de storing is, door middel van een storingsnummer. Met behulp van dit nummer kunt u het probleem opzoeken in de handleiding of op het Internet. Hebt u geen foutnummer? Ook dan kunt u de oorzaak van het probleem meestal snel ontdekken. De meeste problemen worden veroorzaakt door de koolborstels, de printplaat, het deurslot, het deurscharnier, de lagers of de pomp.

Mogelijke problemen met de wasmachine

In sommige gevallen werkt de wasmachine niet. Dit kan komen door een slechte spanning, een slechte sluiting, geen watertoevoer of omdat de programmaschakelaar kapot is. In dat laatste geval is het verstandig een witgoedmonteur in te schakelen. Het is ook mogelijk dat het probleem in de motor van de wasmachine zit, in dat geval is het ook raadzaam een witgoedmonteur in te schakelen.

Hoort u vreemde geluiden of klanken? Dan kunt u controleren of het wasgoed in de trommel goed verdeeld is. Een andere oorzaak van het vreemde geluid zou kunnen zijn dat er een klein voorwerp in de trommel is blijven steken. Controleer ook altijd of de ondergrond stabiel is. Een hoge toon kan betekenen dat er een probleem is in de pomp of de motor.

Loopt het water slecht weg of blijft het water in de machine staan? Dit kan veroorzaakt worden door een verstopte of geknikte afvoer. Het is ook mogelijk dat het filter verstopt is, dit kunt u gemakkelijk zelf schoonmaken. Een laatste veel voorkomende oorzaak is dat er iets vastzit in de afvoerpomp en dat daardoor het water er niet uitgepompt kan worden.

Heeft u een lekkende wasmachine? Een lek wordt vaak veroorzaakt doordat de deurwasmachines niet intact zijn. Deze moeten dan vervangen worden. Het is echter ook mogelijk dat het afvoerputje niet goed aangesloten is of beschadigd is. Controleer of de afvoerslang goed aangesloten is en vervang hem als hij beschadigd is.

Als het water niet warm wordt, dan kan er een probleem zijn met het verwarmingselement of de thermostaat. Hiervoor kunt u het beste een witgoedmonteur inschakelen.

Zelf repareren of een witgoedmonteur laten komen?

Er zijn enkele reparaties die u zelf kunt doen. Misschien hebt u verstand van wasmachine reparaties, of u kunt reparatievideo's op YouTube bekijken en de instructies volgen. Komt u er zelf niet uit of kunt u de wasmachine niet repareren? Schakel dan een witgoedmonteur in. Met zijn ervaring en deskundigheid zal hij het probleem in een mum van tijd voor u verholpen hebben.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.