Gerelateerde suggesties:

4 tips om het energielabel van je appartement te verbeteren

24 april 2020
Het energielabel van je appartement kun je verbeteren door energiebesparende maatregelen te realiseren. 
LEES VERDER

Maar wat zijn de maatregelen die je kunt nemen om het energieverbruik te verminderen en daarmee ook de energiekosten te verlagen? Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen voor een beter energielabel voor je appartement.

Wij geven in dit artikel 4 tips voor een groener energielabel. Lees dus snel verder als je van plan bent om je appartement te verduurzamen.

1. LED verlichting

De meest populaire maatregel die door appartementseigenaren wordt genomen is het overstappen naar LED verlichting. LED verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting, is relatief goedkoop in aanschaf en kan gemakkelijk geïnstalleerd worden. Overstappen naar LED verlichting is een simpele maatregel, maar heeft een groot effect op het energieverbruik.

2. HR++ glas

Enkel het glas van je appartement vervangen is een effectieve maatregel om energie te besparen. Ten opzichte van verouderd glas is HR++ glas een enorme verbetering. Het overstappen naar HR++ glas zal het energielabel flink verbeteren.

3. Isolatie

Je hebt verschillende soorten isolatie, denk aan het isoleren van dak, muur, vloer en gevel. Als je het energielabel van je appartement wilt verbeteren is de isolatie een belangrijke factor. De isolatie verbeteren zorgt voor minder energieverbruik en een beter energielabel.

4. Duurzaam verwarmen

Word je appartement momenteel nog verwarmt door een oude ketel? Dan is de kans groot dat je veel energie kunt besparen door een HR-ketel of warmtepomp te laten installeren. Beide zorgen voor een duurzamere verwarming van het appartement. Overstappen op een HR-ketel wordt als quick-win gezien en is relatief goedkoop. Een warmtepomp is duurder, maar in de meeste gevallen nog energiezuiniger.

Energielabel aanvragen?

Ben je benieuwd wat het huidige energielabel van je appartement is? Dan kan je bij EnergielabelVoorMijnPand een afspraak inplannen voor een inspectie. Tijdens de opname worden alle gegevens betreft energiezuinigheid genoteerd. Vervolgens worden deze gegevens op kantoor uitgewerkt tot een energieprestatieadvies rapport met daarin onder andere het energielabel en de energiebesparende maatregelen die je kunt nemen.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.