Gerelateerde suggesties:

5 maatregelen die je kunt nemen voor een beter energielabel

11 juni 2020
De energieprestatie van een appartement wordt aangegeven door een energielabel. Een energielabel geeft je dan ook inzicht in de energiezuinigheid van een appartement.
LEES VERDER

Een groen energielabel, bijvoorbeeld een label-A of B, geeft aan dat het appartement energiezuinig is. Maar is het energielabel lager? Dan ligt het energieverbruik een stuk hoger. In het artikel hieronder geven wij 5 tips voor het verbeteren van het energielabel van je appartement.

Tip 1: Isolatie verbeteren

Isoleren is een van de beste maatregelen die je kunt nemen voor een beter energielabel. Zeker voor appartementen met een slecht energielabel kan het verbeteren van de isolatie voor een flinke verbetering van het energielabel zorgen. Isolatiemaatregelen, zoals het isoleren van je dak, gevel, vloer of ramen, zorgt voor een flinke verbetering van de energieprestatie.

Tip 2: LED verlichting

Het overstappen op LED verlichting is een van de goedkoopste maatregelen om het energieverbruik te verlagen. LED verlichting is enorm zuinig en gaat ook nog eens jarenlang mee. De kleine investering om je huidige verlichting te vervangen voor LED verlichting is dan ook snel terugverdiend.

Tip 3: HR-ketel installeren

Een verouderde cv-ketel kan het energieverbruik van je appartement flink verhogen. Het vervangen van de oude cv-ketel voor een hoogrendementsketel (HR ketel) kan dan ook een flinke energiebesparing opleveren.

Tip 4: Dubbel- of HR glas

Heeft je appartement nog enkel glas? Dan zorgt dit voor enorm veel warmteverlies. Wat natuurlijk hartstikke zonde is. Daarom kan je beter kiezen voor dubbelglas, drievoudig glas of HR++ isolatieglas. Vooral HR++ glas is een echte aanrader als je het energieverbruik wilt verminderen.

Tip 5: Zonnepanelen

Het opwekken van je zonne-energie draagt ook bij aan een beter energielabel. Het installeren van zonnepanelen heeft een flinke invloed op het energielabel van je appartement.

Energieprestatie advies nodig?

Wil je advies over de energieprestatie van je appartement? Of over de maatregelen die je kunt nemen voor energiebesparing en een beter energielabel? Schakel een energieprestatie adviseur van Bedrijfsenergielabels in!

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.