Drie tips voor het inbraakvrij maken van een appartement 

Het kan buitengewoon vervelend zijn, wanneer je te maken krijgt met een inbraak in je appartement.

Gepubliceerd: 21 november 2018

Niet alleen kunnen er bij een inbraak waardevolle voorwerpen uit je appartement worden meegenomen. Ook komt het regelmatig voor, dat inbrekers geweld gebruiken tegen de bewoners van een appartement! Reden genoeg om je appartement zo goed mogelijk te beveiligen tegen ongewenste gasten. In dit artikel geven we je, samen met een slotenmaker uit Zoetermeer, enkele handige tips. Hoe goed is jouw appartement momenteel beveiligd?

Tip 1: controleer de sloten op de deuren van je appartement

Allereerst is het belangrijk om de deur van je appartement van een goed slot te voorzien. Kies bijvoorbeeld altijd voor een slot met een SKG***-beoordeling. Het geeft aan, dat het slot weerstand biedt tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. Inbraakmethodes die regelmatig gebruikt worden zijn kerntrekken, lockpicking en de klopsleutelmethode. Ook het beveiligen van ramen binnen het appartement is essentieel. In het bijzonder wanneer een raam aansluit op een plat dak of in de buurt van een regenpijp zit.

Tip 2: hang een camera aan de gevel van je pand

Naast goede sloten is ook het gebruik van een camera aan de gevel van je appartement aan te raden. Op deze manier worden inbrekers al voor de poging tot een inbraak afgeschrikt. Ze willen immers niet gefilmd worden tijdens hun bezigheden. Dit kan de pakkans vergroten! Mochten ze toch een inbraakpoging ondernemen, dan heb je met de camerabeelden duidelijk bewijsmateriaal achteraf. Bij veel camera’s is het mogelijk om beelden live te bekijken op je mobiele telefoon, tablet of laptop.

Tip 3: installeer een inbraakpreventiesysteem in huis

Tot slot is het verstandig, om je appartement van een alarmsysteem te voorzien. Als inbrekers toch je huis weten binnen te komen, dan zal het alarm geactiveerd worden. Het alarmsignaal maakt dat omwonenden polshoogte zullen nemen, om te kijken wat er aan de hand is. Je kunt een inbraakpreventiesysteem tegenwoordig zelf samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van magneetcontacten op ramen en deuren, een bewegingssensor in de hal, enzovoorts. Een slotenmaker kan je helpen bij het samenstellen van zo’n alarmsysteem voor je appartement.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.