7 tips om inbraak in je appartement te voorkomen

Een inbraak is natuurlijk iets wat je op iedere mogelijke manier wilt proberen te voorkomen.

Gepubliceerd: 19 maart 2019

Niet alleen wil je de inboedel van je woning veilig houden, maar ook het gevoel van veiligheid in je eigen woning is ontzettend belangrijk. Maar op welke manieren kun je een inbraak in je appartement voorkomen? We geven je graag een aantal handige tips.

1. Houd vakanties stil

Hoewel je jouw geweldige zomervakantie naar Ibiza maar al te graag met de hele wereld wilt delen, is het verstandiger om dit niet te doen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de vrolijke vakantieboodschap op je antwoordapparaat, of je automatische e-mail. Zolang jij niet publiekelijk deelt dat je op vakantie bent, heeft een inbreker geen reden om te denken dat jouw appartement een makkie is voor een inbraak.

2. Laat licht branden

Zorg dat je, ook als je op vakantie bent, op verschillende tijden en locaties een lamp aan laat gaan in de woning. Zelfs wanneer je er niet bent ziet het er op deze manier uit alsof er iemand in huis aanwezig is. Je kunt dit natuurlijk makkelijk doen met een slim LED verlichtingssysteem, of met tijdschakelaars.

3. Een goede inboedelverzekering

Mocht er dan onverhoopt toch ingebroken worden, dan is het wel zo fijn als je een goede inboedelverzekering achter je hebt staan. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. De goedkope inboedelverzekering van Diks kost je maandelijks bijna niets, en zorgt er wel voor dat jouw inboedel verzekerd is tegen inbraak.

4. Breng buren op de hoogte

Mocht je een weekendje weg gaan of op vakantie zijn, laat het dan buren of vertrouwde vrienden weten. Op deze manier kunnen zij een oogje in het zeil houden, post verzamelen en eventueel je planten verzorgen. Kun je goed overweg met de buren, dan kun je ze zelfs vragen om de gordijnen ‘s ochtends te openen, en ‘s avonds te sluiten.

5. De schuifpui

Een schuifpui is natuurlijk ontzettend inbraakgevoelig. Gelukkig kun je hier een speciaal slot voor aanschaffen zodat ook je schuifpui niet zomaar open te breken is.

6. Hang- en sluitwerk

Zorg dat al het hang- en sluitwerk op ramen en deuren goedgekeurd en eventueel zelfs extra beveiligd is. Je hoeft het inbrekers niet makkelijk te maken!

7. Voldoende buitenverlichting

Ook de buitenkant van de woning mag beveiligd worden, en wel door middel van buitenverlichting. Een inbreker kan de woning in het donker makkelijk benaderen, maar wanneer er een fel licht met sensoren aanspringt zodra hij de deur benadert is de kans groot dat hij wegvlucht.

Lichtadvies Lichtadvies aanvragen

Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Ledverlichting is de oplossing! De meest zuinige ledlampen verbruiken 85% minder energie dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst.

Als Appartement & Eigenaar vinden wij het belangrijk dat VvE's op elk onderwerp op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en de eventuele voor en nadelen (en tevens een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken). Vandaar dat wij met een aantal gerenommeerde partijen gratis een lichtadvies voor uw gebouw geven.

Waar bestaat het lichtadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Lichtadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.