Een groendak op uw complex

Groendaken dragen bij aan een gezonde en prettige leef- en werkomgeving, ze verminderen stress en zorgen voor tevredenheid en gezondheid.

Geplaatst door: Triflex BV

Onderzoek toont aan dat zelfs het zien van groen alleen al zorgt voor deze positieve effecten.

Denk aan daken met een groenaanplanting als dakbedekking bijvoorbeeld. Hoewel dit al eeuwen wordt toegepast in Scandinavische en enkele West-Europese landen, is dit gebruik in Nederland nog vrij zeldzaam. Wel groeit de belangstelling hiervoor snel en ook het aantal daken met groenaanplanting stijgt. Pas de laatste decennia raakt het in Nederland bekend onder de meer moderne vorm en naam; groendak.

Verkoeling en verlengde levensduur
Een groendak op bijvoorbeeld uw appartementencomplex? De voordelen zijn oneindig. Zo heeft een groendak bijvoorbeeld een warmte regulerende werking. Ze blijven in de zomer koeler dan gewone kale dakbedekkingen. Dit verschil kan qua oppervlakte-temperatuur oplopen tot wel 50 graden. In de woning of het gebouw blijft het hierdoor ook koeler, waardoor geen of minder airconditioning nodig is. Dit betekent dat vooral in de zomer het energieverbruik voor koeling verminderd kan worden. Doordat een groendak koel(er) blijft en het onderliggende dak beschermt tegen direct zonlicht, en daarmee tegen UV-straling, gaat het langer mee. En omdat de temperatuurverschillen in of op het dak worden beperkt, heeft een groendak vaak een veel langere levensduur dan een kale dakbedekking.

Naast bovengenoemde voordelen zorgt groen ook nog eens voor een aantrekkelijk uitzicht op het dak. Dat kan tevens resulteren in een hogere waarde bij de verkoop. Daarnaast zorgt zo’n zacht dak voor een minder onrustige omgeving.

Informatie
Weten wat Triflex voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via +31 38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.