Het Modular Office Renovation-team bouwt een energieopwekkend appartement

Het MOR-team van de TU Delft bouwt een efficiënt kantoor om naar een appartement dat meer energie opwekt dan dat het verbruikt.

Gepubliceerd: 16 mei 2019

Het Modular Office Renovation-team, bestaande uit 54 studenten van de TU Delft, heeft op 6 mei het hoogtepunt van de bouw van het prototype bereikt. In juli zal het team naar Hongarije gaan om daar met het uiteindelijke prototype mee te doen aan de Solar Decathlon Europe. Dit is een internationale studentencompetitie voor energiezuinige huizen.

Het appartement is netto-positief. Daarmee wordt bedoeld dat het appartement meer energie opwekt dan dat het verbruikt. Ook wordt de lucht binnen het appartement gefilterd. Op die manier ontstaat er een prettig binnenklimaat. Daardoor kan er ook binnen voedsel worden verbouwd. Bij die netto-positiviteit let het MOR-team vooral op energie+, water+, lucht+, biomassa+ en materialen+.

De renovatie van kantoren is mogelijk door vier modules: wandmodule, gevelmodule, badkamer/keukenmodule en bed/bureaumodule. Door deze modules wordt het renoveren van kantoorgebouwen erg makkelijk en ook betaalbaar. Ook kunnen de modules makkelijk worden hergebruikt in andere gebouwen.

Verschillende bewoners hebben verschillende wensen. Gelukkig is het veranderen van woningen gemakkelijk door het modulesysteem. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijk een extra slaapkamer worden toegevoegd.

Bron: Stedebouw & Architectuur
Foto: MOR

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.