Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Het Modular Office Renovation-team bouwt een energieopwekkend appartement

16 mei 2019
Het MOR-team van de TU Delft bouwt een efficiënt kantoor om naar een appartement dat meer energie opwekt dan dat het verbruikt.
LEES VERDER

Het Modular Office Renovation-team, bestaande uit 54 studenten van de TU Delft, heeft op 6 mei het hoogtepunt van de bouw van het prototype bereikt. In juli zal het team naar Hongarije gaan om daar met het uiteindelijke prototype mee te doen aan de Solar Decathlon Europe. Dit is een internationale studentencompetitie voor energiezuinige huizen.

Het appartement is netto-positief. Daarmee wordt bedoeld dat het appartement meer energie opwekt dan dat het verbruikt. Ook wordt de lucht binnen het appartement gefilterd. Op die manier ontstaat er een prettig binnenklimaat. Daardoor kan er ook binnen voedsel worden verbouwd. Bij die netto-positiviteit let het MOR-team vooral op energie+, water+, lucht+, biomassa+ en materialen+.

De renovatie van kantoren is mogelijk door vier modules: wandmodule, gevelmodule, badkamer/keukenmodule en bed/bureaumodule. Door deze modules wordt het renoveren van kantoorgebouwen erg makkelijk en ook betaalbaar. Ook kunnen de modules makkelijk worden hergebruikt in andere gebouwen.

Verschillende bewoners hebben verschillende wensen. Gelukkig is het veranderen van woningen gemakkelijk door het modulesysteem. Er kan bijvoorbeeld gemakkelijk een extra slaapkamer worden toegevoegd.

Bron: Stedebouw & Architectuur
Foto: MOR

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Liftscan
Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?

ZOEKSUGGESTIES