Uw appartement verbouwen: 5 tips ter voorbereiding

Staat u op het punt uw appartement te verbouwen? Dan zal een goede voorbereiding voor een soepel verloop zorgen. Maar waar moet er nu op gelet worden bij een verbouwing? We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Gepubliceerd: 08 juni 2020

1. Denk na over de benodigde materialen

Naast bouwmaterialen en voldoende gereedschap zijn er natuurlijk ook materialen nodig waar wat minder snel aan gedacht wordt. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsproducten zoals een bril en helm, maar ook professionele werk t-shirts en andere belangrijke accessoires. Zorg ervoor dat u dit soort accessoires, materialen en producten aanschaft bij gespecialiseerde ondernemingen zoals bijvoorbeeld engelbert strauss. Zoals in de meeste gevallen geldt ook hier dat de juiste kwaliteit ontzettend belangrijk is.

2. Stel duidelijke doelen vast

Om welke reden wilt u het appartement verbouwen en wat is het gewenste eindresultaat? Wilt u meer ruimte creëren, of het aantrekkelijker maken om het makkelijker te kunnen verkopen? Op deze manier kunt u makkelijker een budget bepalen. Wanneer u voor uzelf verbouwd zult u waarschijnlijk meer in de afwerking steken dan wanneer u het appartement wilt verhuren.

3. Vraag verschillende offertes aan

Vraag op tijd verschillende offertes aan; dit proces kan namelijk even duren. Wanneer u ruim voor de verbouwing alle offertes al op een rijtje heeft, kunt u wanneer de verbouwing dichterbij komt makkelijker een partij kiezen waar u later mee in zee gaat. Zorg dat u zo specifiek mogelijk bent in het uitleggen van uw wensen, zodat ook de offerte zo scherp mogelijk opgesteld kan worden.

4. Rijk uit naar uw netwerk

Naast aannemers zullen er vast ook mensen in uw netwerk zijn die bereidt zijn om een handje te helpen. Mochten er geen klussers in uw netwerk zitten, dan kan het altijd nog zo zijn dat zij een aannemer of vakman aan kunnen bevelen.

5. Maak een taakverdeling

Er zijn gegarandeerd veel zaken die u zelf op kunt pakken: denk aan het leggen van een vloer of het schilderen van de plafonds en muren. Met de juiste materialen en accessoires (zie ook weer punt 1) is er weinig dat u niet zelf kunt doen. Maak vooraf een lijstje met alle zaken die geregeld moeten worden, en kijk waar er daadwerkelijk een vakman nodig is. Op deze manier bespaart u weer op de kosten en heeft u daarnaast de touwtjes in eigen handen.

Wat vind u belangrijk wanneer het om de verbouwing van uw appartement gaat?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.