Maak uw huis aantrekkelijk voor thuiswerk

Hoewel thuiswerken al steeds meer gangbaar werd is het sinds 2020 voor velen (gedeeltelijk) de norm geworden, gewenst of niet. 

Gepubliceerd: 01 september 2021

Als thuis ook daadwerkelijk uw nieuwe kantoor is hoe richt u dat dan zo goed mogelijk in? Naast de praktische kanten als waar en waarop moet u ook denken aan nodige apparaten, handige abonnementen en nog veel meer. Hier volgen 5 tips om u hiermee op weg te helpen.

1. Kies een goede plek

Voor de één is de keukentafel prima, een ander voelt zich misschien het best in een afgesloten ruimte zonder al teveel afleiding. De juiste ruimte kiezen is een heel belangrijke eerste stap. Denk ook aan lichtinval of juist alleen kunstmatige verlichting, eventuele geluidsoverlast van anderen in uw huishouden, van buiten of aanwezige apparaten. Moet u ook ruimte hebben waar de ALV kan plaatsvinden? Kortom; ga goed na waar in uw huis u het liefst en het best werkt.

2. Kies het juiste meubilair

Of u nou kiest voor die keukentafel of een bureau in de logeerkamer, een goede stoel is onontbeerlijk. Hier moet u namelijk uren comfortabel op kunnen zitten. En ook al bent u veel onderweg, het zittende werk aan een computer of laptop, hoe kort ook, behoeft een andere zithouding dan wanneer u ontspannen een spelletje aan tafel speelt. Werkt u niet (altijd) alleen? Dan zijn meerdere stoelen natuurlijk ook handig. Uiteraard is een tafel het volgende element voor uw werkplek. Indien dit geen bestaande tafel is kijk dan vooral naar de plaatsing, hoogte en afmeting.

3. Kies voor de juiste apparatuur en aansluitingen

Thuis heeft u uiteraard ook een goede computer of laptop nodig met de juiste programma's en een goede, veilige internetverbinding. Denk ook aan een printer voor het geval de leden van de VvE bij u vergaderen en de notulen direct willen meenemen. Een goed koffieapparaat is ook geen overbodige luxe. Zorg in alle gevallen voor genoeg stroomvoorziening en de juiste abonnementen.

4. Zorg voor voldoende opbergruimte

Waar u op kantoor buitenshuis waarschijnlijk kasten deelde met collega's of uw bureau helemaal volzat met allerlei papieren, pennen en mappen zult u nu in uw thuiskantoor plek moeten creëren. Heeft u een kast nodig of volstaat een plank boven uw bureau? Werkt u aan de keukentafel en heeft u dus elders een opbergplek nodig? Inventariseer goed hoeveel opbergruimte u nodig heeft zodat niet uw hele huis zometeen vol ligt met 'rommel' van werk.

5. Kies het juiste licht

Voor veruit de meeste mensen geldt, dit blijkt uit onderzoek, dat daglicht het humeur en inspiratie vergroot. Onderschat de verlichting in uw werkruimte dus zeker niet! Mocht dit nou geen (direct) daglicht kunnen zijn dan zijn er verschillende kunstmatige mogelijkheden die er toch voor zorgen dat u in prettig licht aan de slag kunt. Het loont de moeite hier goed over na te denken.

Thuiswerken kan voor heel wat gemak en een fijne sfeer zorgen mits u even de tijd neemt alles goed en professioneel te regelen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.