6 tips om uw thuiskantoor zo efficiënt mogelijk in te richten

Wilt u in uw appartement een thuiskantoor realiseren? Daar zijn natuurlijk allerlei zaken voor nodig die een plaats moeten krijgen op het kantoor.

Gepubliceerd: 30 juli 2020

Maar wanneer de ruimte beperkt is, moet u daar zuinig mee omgaan. Daarom geven wij hier zes tips om uw thuiskantoor zo efficiënt mogelijk in te richten.

Laptop in plaats van PC

Is de ruimte op uw bureau beperkt? Dan kan het een hoop ruimte schelen als u een eventuele PC met monitor inruilt voor laptop. Deze nemen aanzienlijk minder plek in én maken flexibel werk mogelijk. Moet u buiten de deur zijn, dan kunt u al uw data meenemen door simpelweg de laptop mee te nemen. Op uw bureaublad houdt u de ruimte waar anders de systeemkast van de PC zou moeten staan over voor andere dingen. Ook hoeft u met een laptop aanzienlijk minder kabels aan te sluiten, enkel de netstroomkabel en een eventueel een printerkabel.

Printer van klein formaat

Wat is een thuiskantoor zonder printer? Wellicht gebruikt u hem niet dagelijks, maar een printer is altijd handig om te hebben. Een all in one printer kan afdrukken, kopiëren en scannen en biedt dus een hoop aangename mogelijkheden die van pas kunnen komen. Het nadeel is wel dat sommige printers echt kolossaal. Zoek daarom bij het kiezen van een printer goed uit wat de afmetingen van het apparaat zijn. Daar kan flink verschil in zetten. Kies een printer van bescheiden formaat om zoveel mogelijk ruimte over te houden voor andere zaken. Voor goedkope inkt kunt u terecht bij Print About.

Zaken die u niet direct nodig heeft opbergen

Het is altijd handig om zaken binnen handbereik te hebben in uw thuiskantoor. Maar hoe meer zaken er binnen handbereik liggen, hoe rommeliger en voller het kantoor wordt. Daarom doet u er verstandig aan om opslagruimte te creëren en zaken u niet direct nodig heeft op te bergen. Dat scheelt ruimte in het kantoor én schept ook ruimte in het hoofd.

Dock voor uw telefoon

Een telefoon die staat neemt minder functionele ruimte in dan een telefoon die ligt. Schaf daarom een dock aan voor uw smartphone. Deze geeft u een vaste plek op het bureau en een vaste plek in een stopcontact in de buurt. Heeft u een telefoon die draadloos opgeladen kan worden, dan biedt zo’n dock het voordeel dat u uw telefoon handig weg kan zetten én tegelijkertijd kan opladen. U hoeft dan ook niet iedere keer als hij opgeladen moet worden onder uw bureau te duiken om uw lader in het stopcontact te zetten, en de telefoon hoeft niet plat op uw bureau ruimte te liggen innemen die u ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld uw kop koffie neer te zetten.

Oordopjes in plaats van koptelefoon

Wellicht moet u af en toe videobellen of deelnemen aan een online vergadering voor uw werk. Om dan geen last te hebben van anderen in de buurt en vice versa, is het handig om een koptelefoon te gebruiken. Dit geldt ook voor het voeren van gewone telefoongesprekken op uw smartphone. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat u dan ook nog eens de handen vrij heeft om te kunnen typen of iets op te zoeken op uw computer. Alleen neemt een koptelefoon die binnen handbereik moet liggen wel veel plaats in beslag. Ga daarom voor oordopjes. Daar kunt u immers hetzelfde mee, en ze nemen veel minder ruimte in op uw bureau. Ook hoeft u dan niet te videobellen met een grote koptelefoon op uw hoofd.

Bureaustoel zonder armleuningen

Is uw kantoorruimte echt heel beperkt? Moet u wringen om langs uw bureaustoel te komen? Kies dan voor een ergonomische bureaustoel zonder armleuningen. Deze kunt u namelijk wél aanschuiven onder uw bureau, waardoor er meer loopruimte ontstaat. Er is immers geen reden om een bureaustoel midden in de ruimte te laten staan als u hem op dat moment niet gebruikt, en wanneer u wel aan het werk bent hoeft u er ook niet langs te wringen, dus dan maakt het niet als het looppad geblokkeerd wordt. Natuurlijk is het jammer als u hier een mooie bureaustoel met armleuningen die u al heeft voor moet opgeven, maar op deze manier maakt u wel efficiënter gebruik van de beperkte ruimte die u beschikbaar heeft.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.