Nefit Bosch introduceert de Compress 5000 AW Monoblock

Met de nieuwe Compress 5000 AW lucht-waterwarmtepomp heeft Nefit Bosch een grootvermogen oplossing aan zijn warmtepompen-portfolio toegevoegd.

Gepubliceerd: 12 september 2021

Of het nu gaat om appartementencomplexen, bedrijven of utiliteitsgebouwen, dankzij de hoge aanvoertemperatuur tot 65 °C is de Compress 5000 AW niet alleen geschikt voor nieuwbouw, maar ook voor verduurzaming van bestaande verwarmingssystemen. De Monoblock warmtepomp kan stand-alone worden ingezet, maar ook als onderdeel van een hybride verwarmingsoplossing. Opdrachtgevers komen in het kader van de ISDE in aanmerking voor subsidie tot 4900 euro.

Een van de krachtigste warmtepompen

De Compress 5000 AW is verkrijgbaar in drie vermogensvarianten: 17, 22 en 38 kW, waarvan de laatste ook leverbaar is met koelfunctie. Met 180x107x76 cm zijn de kleinere vermogens relatief compact. De 38 kW-variant is een van de krachtigste warmtepompen die momenteel op de markt zijn. In grotere gebouwen, zoals bedrijfsruimten en utiliteitsgebouwen, wordt echter vaak nog meer vermogen gevraagd. Ook hiermee is rekening gehouden: tot vier units kunnen worden aangesloten in cascade-opstelling waardoor ruim 150 kW aan verwarmingsvermogen wordt gerealiseerd.

Verduurzaming

Dankzij de hoge aanvoertemperaturen tot 65 °C is deze warmtepomp ook geschikt om  grootvermogen HR-ketels vervangen bij het verduurzamen van bestaande gebouwen. De tweetrapscompressor van de Compress 5000 AW maakt een eenvoudige vraaggestuurde vermogensregeling (1 of 2 compressoren) mogelijk en een COP tot 4,8 (A10/W35) en SCOP tot 4,01.

Geen binnenunit

Als volledig monoblocksysteem heeft de Compress 5000 AW geen extra binnenunit nodig, een regelaar volstaat. De Bosch HPC 300 C regelaar maakt bovendien ook parallelle aansluiting van maximaal 4 warmtepompen mogelijk. De Compress 5000 AW kan eenvoudig in een gebouwbeheerssyteem  worden geïntegreerd via KNX of ModBus.

Flexibele oplossingen

Hydraulische elementen en leidingen voor de aansluiting van een buffervat en tapwaterboiler zijn geïntegreerd. De lagere vermogens hebben een geïntegreerd buffervat waardoor installatie snel en eenvoudig is. Met het complete accessoirepakket en de aanvullende systeemcomponenten van Nefit Bosch, waaronder warmwater- en buffervaten, zijn verschillende hydraulische oplossingen mogelijk. Bovendien is optimale systeemcompatibiliteit en ondersteuning  gegarandeerd.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.