Nieuwe basisschool Odyssee

Nagelnieuwe basisschool Odyssee in het Homeruskwartier in Almere is 2.500 m2 groot en wordt gerealiseerd in twee bouwlagen.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Het gebouw voor primair onderwijs is ontworpen door het team van GAJ | VBW Architecten. Vanwege de krapte van het kavel wordt er op de eerste verdieping buitenspeelruimte voor de onderbouw gecreëerd. De gevels zijn kleurrijk en hebben een open en uitnodigende uitstraling.

Een samenwerking tussen Jorritsma Bouw, Goudstikker de Vries, Willems technisch adviesbureau, Wouda Installatietechniek en Harwig Installatietechniek zorgt voor de realisatie van de school waarvan de lokalen stuk voor stuk worden uitgerust met een eigen keuken. Hier kunnen de leerlingen straks zien hoeveel een kilo rijst nu eigenlijk is en welke ingrediënten er nodig zijn om een brood te bakken.

Het dakterras van de school wordt ingericht als buitenlokaal. Een prachtige manier om de leerlingen les te geven in de frisse buitenlucht. Voor een veilige toegang tot dit dakterras is gekozen voor toepassing van het RHT-dakluik van Gorter. Het luik wordt in combinatie met een grote schaartrap geleverd. Deze is speciaal ontworpen voor een veilige uitstap: zeer sterk, geheel op maat en in lijn met het Gorter dakluik om vallen te voorkomen, geen knelgevaar voor handen en tijdens het gebruik eenvoudig te vergrendelen. Het luik zelf is thermisch gescheiden en kent een hoge isolatiewaarde. De kans op condensvorming is minimaal, de besparing op energiekosten daarentegen is aanzienlijk.

Wilt u meer weten over de kenmerken van dit dakluik of over het bedrijf Gorter?

www.gorterluiken.nl 

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.