Nieuwe bestemming voor voormalig gemeent

Het voormalig gemeentehuis van Schijndel bestond uit twee delen: oud en nieuw.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Het oude gedeelte blijft eigendom van de gemeente en herbergt vanaf eind dit jaar de bibliotheek, het klantcontactcentrum en de trouwzaal en de kunstcollectie van gemeente Meierijstad. Het nieuwe gedeelte is verkocht en wordt herontwikkeld tot een complex met zestien appartementen.

Behoud van gevel
Het ontwerp van het nieuwe gedeelte komt van Architecten|en|en uit Eindhoven. De huidige schil – in Bossche School-stijl- blijft behouden. Aan de kant van de toekomstige doorsteek tussen de Markt en het Verlengde Kloosterpad maken zij het gebouw open en groen. De architecten lieten zich daarbij inspireren door het verhaal van de hangende tuinen van Babylon. Daarnaast zorgt lichte horeca voor een extra levendig centrum van Schijndel.

Gebruik van dakluik
De herontwikkeling wordt verrijkt met zonnepanelen. Om deze goed te kunnen onderhouden is een veilige toegang tot het dak onontbeerlijk. Deze uitdaging is met de toepassing van het Gorter RHT-dakluik verijdeld. Het dakluik kent:

· een bewezen hoge isolatiewaarde
· veilige bediening
· 10 jaar garantie
· een weer- en windbestendige afwerking
· elektrische bediening met twee krachtige motoren

Uniek is dat de RHT-dakluiken als eerste in de markt met een European Technical Assessment (ETA) geleverd worden, waarmee er een onbetwiste onderbouwing is voor de bewezen prestaties en de aangebrachte CE-markering.

Wilt u meer weten over Gorter? Bezoek onze website!

www.gorterluiken.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Gorter Group bv
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.