Nooit meer verdwalen in parkeergarages

Parkeergarages moeten niet alleen veilig zijn, maar gebruikers moeten zich er ook echt veilig voelen.

Geplaatst door: Triflex BV

Door het toepassen van de Wayfinding-strategie wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt om op een veilige en prettige manier de weg te vinden in een openbare ruimte.

Waarom Wayfinding?
Gebruikers van de garage moeten zich vloeiend kunnen bewegen in het gebouw, zonder zich onveilig of onprettig te voelen. Naast verlichting, de aanwezigheid van toegangspoorten, camera’s en personeel, is design en routing een onmisbaar aspect in parkeergarages. De weg zoeken of verdwaald zijn is een behoorlijke tijdvreter. Bezoekers lopen bijvoorbeeld het risico om een eventuele afspraak te missen wat tevens stress veroorzaakt . Dit heeft voor de gezondheid op de langere termijn een negatief effect. Bovendien is een gastvrij ontvangst van bezoekers cruciaal voor organisaties en kan dit door stress verstoord worden. Wayfinding is een goede oplossing voor het voorkomen van bovengenoemde punten.

Routestuctuur
Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die structuur moet overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Kleurgebruik of benamingen maakt afdelingen en verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker. Bij het maken van het planologisch ontwerp en de lay-out van de parkeergarage is het van belang om u zoveel mogelijk te verdiepen in de bezoeker. De routing moet daarvoor natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn. Op deze manier kan de bezoeker in een oogopslag zien waar hij naartoe moet. De plekken voor de uitgangbordjes, voetgangers en auto’s moeten daarom zorgvuldig uitgekozen worden.

Markeringen
Naast de bewegwijzering met borden zijn ook de markeringen belangrijk voor de verkeersveiligheid.
De belijning en pijlen voor de rijroute, looproute en parkeervakken moeten op de juiste plekken worden aangebracht. De loopsuggestiepaden richting voetgangersoversteekplaatsen en markeringen op de wanden moeten tevens niet vergeten worden.

Veiligheidseisen markeringen volgens NEN 2443:
Rijstroken en parkeervakken moeten blijvend duidelijk zijn aangegeven met markeringen
Net als gedeelten die niet voor het rijden en het parkeren zijn bestemd
De rijroute voor in- en uitrijdend verkeer moet duidelijk zijn gemarkeerd door borden enmarkeringen op de rijbaan
De looproute en geconcentreerde oversteekplaatsen voor voetgangers moeten duidelijk herkenbaar zijn
De vluchtwegen voor voetgangers moeten eenduidig worden aangegeven
De bewegwijzering voor voetgangers moet in kleur afwijken van die voor voertuigen
In de parkeergarage moeten herkenningspunten of borden aanwezig zijn die het terugvinden van geparkeerde voertuigen vergemakkelijkt.
Triflex BV biedt diverse oplossingen die bijdragen aan een zo duidelijk mogelijke routing. Of het nu gaat om het creëren van een veilige uitstraling of een logische routing, met de esthetische een functionele oplossingen van Triflex krijgt iedere parkeergarage een eigen identiteit.

Informatie
Meer weten over wayfinding of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.