Voorkom scheuren in beton

Elke constructie heeft voldoende bescherming nodig tegen externe invloeden. Zo moet het oppervlak tegen een stootje kunnen, ook al wordt het intensief gebruikt.

Geplaatst door: Triflex BV

De constructie moet ook worden beschermd tegen indringing van vocht, zeker als zich leefruimten onder de constructie bevinden. Dat vraagt om een ijzersterk afdichtingssysteem.

Wanneer de betonnen constructie onvoldoende is afgedicht, kan vocht binnendringen via scheuren in het beton. In het ergste geval kan het beton hierdoor zelfs gaan afbrokkelen. In het binnendringende vocht zitten opgeloste chloriden. Deze chloriden zijn, afkomstig van onder andere dooizout (tegen gladheid op de galerij), wat corrosie van het wapeningsstaal als gevolg heeft. Een nieuwe afdichting kan voorkomen dat er opnieuw water en chloriden doordringen.

Naast waterschade kunnen er meerdere problemen zijn die de constructie in gevaar brengen. Wanneer deze bijvoorbeeld onnauwkeurig en te laag is gestort, voldoet de constructie niet meer aan de gestelde eisen. Bij een doorgestorte vloer ontstaat er een spanningsveld tussen het deel dat zich in de warme binnenruimte bevindt en het koude deel van de galerij of balkon. Als de wapening in het beton dan bijvoorbeeld lager ligt dan is voorgeschreven en de thermische spanning heeft scheurvorming veroorzaakt in het beton, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Duurzaam en gewapend
Het gewapende afdichtingssysteem van Triflex zorgt voor een gegarandeerde waterdichtheid. Detailaansluitingen en voegen worden met dit membraan weer volledig waterdicht. Hierdoor geeft het oppervlak, in combinatie met de egaliserende gietvloer, een aanzienlijk verlengde levensduur aan het gebouw. Een bijkomend voordeel is dat de uithardingstijd bij lage temperaturen minimaal is, waardoor het mogelijk is om het systeem vrijwel het hele jaar aan te brengen. Met dit systeem wordt de constructie beschermd tegen grote, mechanische belastingen én door de vele kleurvariaties kan er naar hartenlust gecombineerd worden. Zo krijgt de buitenruimte een geheel eigen stijl.

Meer weten of bent u benieuwd naar de oplossingen en mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.