Uw appartement smart? 3 tips

Een smart appartement biedt meerdere voordelen. Over het algmeen zorgt het voor meer wooncomfort.

Gepubliceerd: 08 maart 2022

Het automatiseren van processen vermindert werkzaamheden die u in huis moet verrichten. Daarnaast zorgt het er in veel gevallen ook voor dat het appartement energiezuiniger wordt. Niet gek dus dat steeds meer mensen op zoek zijn naar manieren om hun appartement smart te maken.

Veel mensen zijn al aardig op weg met het smart krijgen van hun appartement. U merkt de trend al snel als u op zoek gaat naar een nieuwe televisie. Tegenwoordig zijn de smart tv’s niet meer uit het schap met televisies weg te denken. Het is dan ook een eerste stap bij het realiseren van een smart appartement. Andere stappen waar u aan zou kunnen denken zijn het gebruik maken van een slimme thermostaat en apparaten die aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

1: Ga voor een smart tv

Met een slimme televisie heeft u veel meer opties dan met een normale variant. Zo maakt de televisie verbinding met het internet en is het bij een smart tv mogelijk om apps te downloaden in de App store. Breid het assortiment uit met apps van populaire streamingdiensten of download een app om via de televisie muziek te luisteren. Dit geeft ook de mogelijkheid om on-demand naar televisie te gaan kijken. U hoeft niet meer op een vast moment voor de buis te gaan zitten maar kijkt naar televisieprogramma’s wanneer het u uitkomt. En u kiest zelf wat u kijkt, omdat u niet meer afhankelijk bent van wat er op dat moment op televisie wordt uitgezonden.

2: Voorzie het appartement van een slimme thermostaat

Een tweede tip heeft met de verwarming en het energiegebruik in het appartement te maken. Een oplossing daarvoor is de slimme thermostaat. Met dit apparaat kunt u het appartement op een effectieve manier verwarmen. Op automatische wijze kan de verwarming in huis worden geprogrammeerd. Zo verbruikt het alleen energie op de momenten dat het nodig is. Daarmee maakt u het appartement een stuk slimmer en zuiniger.

3: Kies apparaten die gekoppeld kunnen worden

Gaat u op zoek naar slimme apparatuur? Zorg er dan voor dat de apparaten met elkaar kunnen koppelen. Zo creëert u een slim systeem in plaats van losse onderdelen. Ook blijft het zo mogelijk om het systeem uit te breiden met andere producten. Een slimme zet voor een smart appartement in de toekomst.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.