Tips om algemene ruimtes in appartementencomplexen op te fleuren

Een appartement inrichten: voor de één een hobby, voor de ander iets lastigs. Hoe je je appartement het liefst ziet ingedeeld, is voor iedereen anders.

Gepubliceerd: 02 juni 2021

Toch is het natuurlijk wel fijn wanneer je appartement geen leeg geheel is. Wat kleur op de wanden of wat leuke accessoires doen het altijd goed. In dit artikel geven we je dan ook enkele tips om algemene ruimtes in appartementencomplexen op te fleuren.

Schoonmaken

Tja, een schoonmaakbeurt is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het woord ‘opfleuren’. Maar toch is een schoon en netjes appartement dé voorwaarde voor een opgefleurde ruimte. Een opgeruimd appartement zal je helpen om je ontspannen en rustig te voelen. Doen dus!

Planten

Tegenwoordig is een woning zonder planten eigenlijk niet meer in te denken. In veel appartementen bijvoorbeeld zie je dan ook de meest mooie planten staan, en geef zelf toe: hoe gezellig staat het om al dat groen in je huis te hebben! Zeker nu de lente is aangebroken, hebben veel mensen zin om hun huis een kleine make-over te geven. Hoe leuk is het om daarbij ook verschillende soorten groen aan te schaffen. Wist je dat het heel gezond is om planten in je kamer te hebben? Uit divers onderzoek is namelijk gebleken dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit in je huis. De planten zuiveren de lucht. Daarnaast zorgen ze ook voor zuurstof. Het staat dus niet alleen leuk, al die planten, het is dus ook nog eens hartstikke goed voor je. En nog een ander voordeel van planten: het vermindert stress. Het is namelijk gebleken dat je rustig wordt van een groene kleur om je heen. Als dat geen goede reden is om extra planten aan te schaffen voor in je appartement! Wel vinden veel mensen het lastig om planten te verzorgen. Elke plant heeft inderdaad een andere vorm van verzorging nodig, dus het kan inderdaad een klus zijn om dit op de juiste manier te doen. Sommige planten hebben erg vaak water nodig, terwijl andere planten maar heel af en toe water hoeven te hebben. En sommige planten houden juist erg van zon, terwijl andere planten het beter doen in de schaduw. Een oplossing hiervoor kunnen kunstplanten zijn. Deze zijn tegenwoordig namelijk bijna niet meer van de echte planten te onderscheiden. Bovendien hebben kunstplanten geen onderhoud nodig. Kunstplanten kun je gewoon ergens neer zetten, zonder rekening te hoeven houden met zon of schaduw en je hebt er vervolgens geen werk meer van, maar je kunt toch genieten van groen in je appartement.

Kleur

Een andere tip om je appartement op te fleuren, is door middel van kleur. De kleur van de wand van een appartement bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer die in de ruimte hangt. En wist je dat je met een lichte kleur ervoor kunt zorgen dat een ruimte in zijn geheel ook lichter lijkt? Wanneer je de wanden schildert in wit, pastel, of neutrale kleuren en daarbij kiest voor een licht gekleurde vloer en lichte meubels, word je appartement lichter en krijgt het geen sombere uitstraling. Je kunt vervolgens kleur toevoegen in details, zoals vazen, schilderijen of kleedjes voor op de bank of stoel.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.