Handdoeken en planten voor in de gemeenschappelijke toiletten

In de gemeenschappelijke ruimtes van het appartementencomplex

Gepubliceerd: 10 augustus 2020

Het organiseren en inrichten van een appartementencomplex, daar komt meer bij kijken dan men zou denken. Naast de vanzelfsprekende zaken zoals een goede isolatie, verlichting en watertoevoer behoren ook andere zaken tot het takenpakket van de beheerder of eigenaar. Zoals bijvoorbeeld de kleine details, die het geheel toch wel mooier, properder en aangenamer maken voor de inwonenden.

De inrichting en afwerking van de toiletten mag dan misschien niet het eerste zijn op het lijstje, toch is het van belang dat ook hier voldoende aandacht aan wordt besteed. Goede voorbeelden zijn onder andere handdoeken en planten, die de gemeenschappelijke toiletten in een appartementencomplex toch wel een stuk mooier kunnen maken.

Het belang van de details bij de inrichting van een gemeenschappelijke toiletruimte

De inrichting van gemeenschappelijke toiletten moet over het algemeen toch wel aan iets hogere standaarden voldoen in vergelijking met een privé toiletruimte. Niet alleen is het van groot belang dat men op het vlak van hygiëne geen steken laat vallen, ook qua decoratie is het een goed idee om op zoek te gaan naar goede oplossingen. Goed werkende wastafels, toiletten die regelmatig worden schoongemaakt en de aanwezigheid van bijvoorbeeld handdoeken, het zijn slechts enkele van de zaken waar elke organisator bij het inrichten van gemeenschappelijke toiletten op moet letten.

Als eigenaar van een appartementscomplex is het natuurlijk moeilijk om met alles rekening te houden en maar al te vaak wordt de inrichting en het onderhoud van de gemeenschappelijke toiletten verwaarloosd. Terwijl het, vooral op het vlak van hygiëne, één van de belangrijkste ruimtes is. Handdoeken voor het afdrogen van de handen is slechts één van de maatregelen die kan bijdragen tot de hygiëne van deze ruimtes - en dat zal de gezondheid van elke inwoner natuurlijk alleen maar ten goede komen.

Gemeenschappelijke toiletten aangenamer maken, met planten

Hygiëne is één ding, maar inwoners van appartementen letten ook op hoe een ruimte aanvoelt en is ingericht. In gemeenschappelijke toiletten is een overvloed aan decoratie natuurlijk niet nodig maar zelfs de kleinste details kunnen al een groot effect hebben op de atmosfeer. Zo is het een goed idee om wat groen in de toiletten te brengen, in de vorm van planten. Gaat men voor valse planten of echte planten, dat is natuurlijk een kwestie van hoeveel tijd en energie de organisator in het onderhouden van de planten wil steken. Wel is zeker dat een beetje natuur in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de toiletten, de algemeen woonatmosfeer voor de inwonenden zoveel beter zal maken.

Het beste halen uit de gemeenschappelijke ruimtes met de juiste voorzieningen

Handdoeken en planten in de gemeenschappelijke toiletten zijn natuurlijk slechts enkele maatregelen die men kan nemen om deze ruimte properder, mooier en gezelliger te maken. Gemeenschappelijke toiletten aan inwoners van een appartementencomplex aanbieden is altijd een goed idee, maar het onderhoud van deze ruimte is dan wel van primordiaal belang. Het resultaat is echter dat de inwoners zoveel tevredener zullen zijn over de faciliteiten die hen worden geboden - en dat is natuurlijk nog altijd het belangrijkste.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.