Verminder het inbraakrisico tijdens uw vakantie

Een bungelend touwtje uit de brievenbus, wapperend in de wind. Dit is een beeld uit vervlogen tijden.

Gepubliceerd: 28 augustus 2019

Een tijd waarin de eettafel nog het hart van de huiskamer was en kinderen buiten speelden met tollen en stelten. De opmars van inbraken heeft het touwtje de das om gedaan. Nu zetten we onze fietsen op driedubbelslot en beveiligen we ons appartement met degelijk hang- en slotwerk.

Inbraakrisico’s worden sterk verkleind door de volgende tips toe te passen voordat u onze landgrens passeert. Ga met een geruster hart op reis en:
- zorg dat uw appartement er bewoond uitziet;
- zorg dat u alles op slot doet;
- hang uw vakantie niet aan de grote klok.

Een bewoond huis

Met een licht aan in huis zorgt u ervoor dat het appartement er bewoond uitziet. Zet uw spaar- of Ledlampen op een timer. Tegen de avond springen ze aan. Een fijn en goedkoop afweermiddel waarmee u de kans op een inbraak aanzienlijk verkleind.

Draai alles op slot

Voordat u uw appartement verlaat om op een lang verdiende vakantie te gaan, is het verstandig om anti-inbraakstrips bij deuren en ramen te plaatsen en alles op slot te draaien. Ook van de berging of schuur. Kijk eens op Deurengigant voor een solide deur met een veiligheidspakket van een slot, een slotgat frezing en veiligheidsscharnieren. Berg waardevolle spullen op in een kluis en draai deze ook goed dicht. Al deze handelingen hebben natuurlijk pas zin als u geen sleutel onder de mat bewaard. Inbrekers weten van handige opbergplekjes voor reservesleutels. Geef ze in plaats daarvan aan buren die u vertrouwd. Met een beetje mazzel willen ze dan ook voor uw planten zorgen.

Hang de vakantie niet aan de grote klok

Voor wat sociale controle is het prettig als u een handjevol vrienden, wat familieleden en enkele buren in uw appartement laat weten dat u op vakantie gaat. Hang het vooral niet aan de grote klok. Inbrekers hebben ook social media profielen en lezen vaker dan u denkt uitnodigende vakantieberichten. Zet uw locatietracker op uw telefoon uit en schrijf op het label van uw koffer enkel uw telefoonnummer en e-mailadres. U wilt voorkomen dat mensen op het vliegveld met verkeerde intenties weten waar u woont.

Daarnaast heeft de politie nog een aantal handige tips voor het beveiligen van uw appartement tegen inbraak!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.