Gladheid op balkonvloeren

De geprefabriceerde balkon- en galerijvloeren van nieuwbouwwoningen worden bij neerslag en vorst vaak als glad ervaren en zijn daarom een belangrijke oorzaak van valpartijen.

Geplaatst door: Triflex BV

Ondanks dat er fabrieksmatig een reliëf-structuur in de vloeren wordt gemaakt, blijft men uitglijden over het oppervlak in deze wooncomplexen. Vanuit dit probleem ontstond de behoefte aan een nieuwe antislip afwerking die de veiligheid voor bewoners garandeert.

De oplossing voor gladheid op balkon- en galerijvloeren
Louren Dorleijn (rayonmanager bij Triflex) vertelt: ‘Tegenwoordig worden bijna alle betonnen galerijvloeren kant en klaar in de fabriek geprefabriceerd. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen werd een mal gemaakt van houten planken en deze volgestort met beton. De kwaliteit van geprefabriceerd beton is veel beter dan in het werk gestort beton en hoeft dan ook minder beschermd te worden tegen weersinvloeden. Een nadeel van deze ‘prefab’ betonnen vloeren, is dat deze bij neerslag en vorst ontzettend glad kunnen worden. In de fabriek is er vanuit het oogpunt van antislipbescherming wel een reliëf-structuur aangebracht, maar in de praktijk blijkt dat dit onvoldoende is. Vaak zien we dat een bewoner een harde val maakt, waardoor men beslist om toch een antislipafwerking van Triflex aan te brengen.

Een veilig en esthetisch vloerveld
Rekening houden met de toekomstige bewoners van nieuwbouw en appartementen is een van de belangrijkste uitgangspunten tijdens de bouw van complexen. Niets is fijner voor de bewoners dan een fraai uitzicht vanuit hun huis. Echter is niet alleen het uiterlijke aspect van belang. Veiligheid komt, zonder twijfel mogelijk, op de eerste plaats. Speciaal voor nieuwbouw en appartementen worden veiligheid en fraaiheid met het Triflex esthetische antislip systeem gecombineerd. Het ijzersterke systeem is voorzien van een betrouwbare, duurzame antislipbescherming en kent vele voordelen; het is onder andere snel uithardend, naadloos, waterafstotend en bestand tegen Uv-straling en dooizouten. ‘Nog een bijkomend voordeel is dat bij dit systeem de onderliggende plaatnaden van de galerijvloeren langdurig worden afgedicht, zodat deze niet om het aantal jaar vervangen hoeven te worden,' vertelt Dorleijn tot slot.

Unieke uitstraling met een kleurfinish
Kleuren brengen sfeer op balkons en galerijen. Ze geven het gebouw karakter en benadrukken de architectuur. Met het Triflex esthetische antislipsysteem 3-laags, komen veiligheid en fraaiheid samen. Het vloerveld voldoet aan iedere wens door de vele beschikbare kleuren, het gekleurde kwartzand en de transparante finish.

Meer weten over onze oplossingen voor de woningbouw of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.