Doorgestorte galerijvloeren voorkomen

Doorgestorte galerij- en balkonvloeren zijn vaak zeer kritische plekken. Maar met name bij vloeren uit de bouwperiode 1955 tot 1970, die vastzitten aan de binnenvloeren van woningen, zijn problemen mogelijk.

Geplaatst door: Triflex BV

Deze vloeren zijn soms te licht gewapend of de wel aanwezige wapening ligt te laag. Ook kunnen ze zijn aangetast door corrosie en chloriden, wat uiteindelijk verzwakking veroorzaakt.

CUR-248
Om deze reden is er met een wijziging van de Regeling Bouwbesluit 2012, een onderzoeksplicht ingesteld voor uitkragende galerijvloeren. Gebouweigenaren zijn daarmee verplicht gesteld om galerijflats uit de genoemde bouwperiode grondig te inspecteren. Alle controles dienen te worden uitgevoerd volgens het inspectieprotocol CUR-248: ‘Constructieve veiligheid van uitkragende galerijplaten’. 

De onderzoeksplicht geldt niet voor uitkragende balkon- en galerijvloeren die gedragen worden door consoles en ook niet voor laagbouw. Dat neemt niet weg dat ook voor dergelijke constructies een onderzoek verstandig is. Wanneer onderzoek heeft uitgewezen dat de constructie inderdaad onvoldoende veilig is, dan moet de eigenaar maatregelen nemen om alsnog te voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.Triflex’ producten kunnen bijdragen aan deze maatregelen.  

Balkons voor jarenlang beschermd
Triflex biedt een volledig gewapend en naadloos afdichtingssysteem, waarmee balkons en galerijen naadloos worden afgedicht. Het biedt bescherming tegen belasting en weersinvloeden. Het systeem vangt werking van grotere oppervlakken flexibel op.oegen en dilataties worden geheel geïntegreerd. Daarnaast heeft het systeem een snelle uitharding, waardoor weersinvloeden nauwelijks invloed hebben op de applicatie. De levensduur van de constructie wordt hiermee aanzienlijk verlengd en onveilige situaties op galerij- en balkonvloeren kunnen hiermee in veel gevallen worden voorkomen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl. We helpen u graag verder.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.