Gerelateerde suggesties:

Waarom als appartementseigenaar een NEN 2580 meting laten uitvoeren?

23 april 2020
Je appartement laten inmeten volgens de NEN 2580 norm verzekert kopers en huurders van de juiste informatie over de gebruiksoppervlakte en inhoud van het appartement. 
LEES VERDER

Nadat je een NEN 2580 meting hebt laten uitvoeren ontvang je een meetrapport met daarin de exacte oppervlakte en inhoud volgens deze normering. Per bouwlaag ontvang je een overzichtelijke meetstaat van de ruimte. Dit voorkomt misverstanden over de inhoud of het oppervlak van het appartement. Voor appartementseigenaren is het dus aangeraden om een NEN 2580 meting te laten uitvoeren.

Waarom de NEN 2580?

NEN 2580 is een Nederlandse Norm die de termen, definities en bepalingsmethoden geeft voor de vloeroppervlakten en inhouden van gebouwen of delen daarvan. Ook voor de oppervlakte van terreinen met een bouwbestemming wordt deze NEN 2580 norm gebruikt. Het doel van deze meting is dat de vergelijkbaarheid van gebouwen verbeterd en er misverstanden bij verkoop of verhuur worden voorkomen.

Zekerheid over de exacte oppervlakte en inhoud van een gebouw of ruimte is een van de meest voorkomende redenen om een NEN 2580 meetrapport aan te vragen, maar een meetrapport geeft ook inzicht bij:

? WOZ en BAG vraagstukken
? Erfpachtcanon berekenen
? Waardebepaling gebouw (taxatie)
? Efficiënt ruimtegebruik
? Facilitaire (kosten)vraagstukken
? Fiscale vraagstukken
? Huurprijsherziening
? Gemeenschappelijke ruimten toedelen

NEN 2580 offerte aanvragen

Overtuigd van de voordelen van een NEN 2580 meetrapport voor je appartement? Voor het laten uitvoeren van een NEN 2580 meting is het nodig om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen. Via NENmetingen.nl kan je eenvoudig en snel een afspraak inplannen. Op de afgesproken datum komt een van onze ervaren en gecertificeerde inmeters op locatie het appartement inmeten. De genoteerde gegevens worden vervolgens op kantoor uitgewerkt tot een NEN 2580 meetrapport.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Zoek ook op

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!