Wilt u zeker zijn van uw zaak? Zorg voor een Nen meetrapport!

Als (toekomstig) eigenaar van een appartement zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met uw bijdrage aan de VvE?

Gepubliceerd: 22 oktober 2019

Wat zijn uw verplichtingen en wat hebben deze te maken met uw woonoppervlak? En hoe zit het eigenlijk met de koop of verkoop van een appartement? Allemaal vragen waarbij een Nen meetrapport een praktisch handvat kan bieden.

Wat is een Nen meetrapport?

Een Nen meetrapport staat eigenlijk voor een meting van het woonoppervlak volgens de Nederlandse normering 2580 die daarvoor is opgesteld. Het wordt dus ook vaak de Nen 2580 meting genoemd. Deze meting wordt uitgevoerd door een professional die met speciale apparatuur uw appartement opmeet en in kaart brengt. Als resultaat krijgt u een keurig Nen meetrapport waarin precies staat hoe groot uw woonoppervlak is. Inclusief een praktische plattegrond van de indeling van het appartement. En ook de verhouding tussen de algemene ruimte en uw eigen woonruimte wordt keurig weergegeven.

De Nen 2580 meting en de koop of verkoop van uw appartement

Wilt u een appartement kopen of verkopen? Dan is de Nen meting ideaal. U heeft meteen duidelijk wat het eigenlijke woonoppervlak is. Bovendien hebt u ook de garantie dat dit echt zo is in de vorm van het rapport. Dat geeft bij het kopen van een appartement veel houvast, want zo weet u zeker dat het niet gewoon maar een inschatting is. Het rapport is dus erg praktisch bij de koop of verkoop van uw appartement. Bent u geïnteresseerd in een appartement, maar is er nog geen Nen 2580 meting gedaan? Dan kunt u deze in overleg met de eigenaar aanvragen of zelfs als voorwaarde stellen voor het tekenen van het koopcontract.

Wat u betaalt aan de VvE en de invloed van de Nen meting

De Nen meting is nog voor meer zaken heel praktisch. Zo geeft de Nen meting meer duidelijkheid over het bedrag wat u dient bij te dragen aan de VvE. Er zijn redelijk eenvoudige regels voor. De gedeelde ruimte wordt door iedereen betaalt. Maar ook voor uw eigen woonoppervlak draagt u een bepaald bedrag per vierkante meter af. Door een Nen rapport te laten opstellen, weet u zeker dat uw woonoppervlak goed is gemeten. Zo weet u ook dat u niet teveel of te weinig bijdraagt aan de VvE.

Nen 2580 en het bepalen van de WOZ waarde

Elk appartement heeft een WOZ waarde. De WOZ waarde hangt voor een groot deel samen met het woonoppervlak. Weet u dus niet zeker wat uw woonoppervlak is, dan kan een Nen meting daar meer duidelijkheid over geven. Dit kan positieve invloed hebben op uw WOZ waarde. U kunt bijvoorbeeld herkeuring aanvragen als u het niet eens bent met de WOZ bepaling, waarna uw appartement nogmaals wordt beoordeeld. Met een Nen rapport achter de hand, is de kans groot dat uw appartement voor u een betere WOZ bepaling krijgt.

De Nen 2580 meting wordt gedaan volgens algemene richtlijnen. Er komt iemand om uw appartement op te meten met speciale apparatuur. Dat kan heel snel geregeld zijn: vaak is de meting binnen een uur weer afgelopen. Vervolgens krijgt u een keurig rapport plus een 2D en soms zelfs 3D plattegrond van uw appartement. Dat kan heel handig zijn voor het bepalen van de waarde van de woning, maar ook voor het bepalen van uw bijdrage aan de VvE.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.