De doornmaat meten van een oplegslot

Wil je weten hoe je de doornmaat van een oplegslot moet meten? Hier lees je er meer over!

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Het meten van een doornmaat oplegslot, hoe werkt dat?Wil je de doornmaat van een oplegslot weten? Dan is het belangrijk om eerst vast te stellen wat dit betekent. De doornmaat van een oplegslot is de afstand tussen de voorkant van de voorplaat van het slot tot het hart van het cilindergat en/of het krukgat. Het meten doe je altijd aan de buitenkant van de deur.

Hoe bepaal je de doornmaat?


Je bepaalt de doornmaat door de afstand te meten van de voorplaat tot en met het hart van het krukgat. Meestal is de doornmaat 60 of 50 millimeter. Gaat het om de doornmaat van een meerpuntssluiting? Dan is de doornmaat vaak 55 of 65 millimeter.

Waarom is de doornmaat belangrijk?


Voor een oplegslot is de doornmaat van groot belang. Waarom dat zo is? Als de doornmaat van het nieuwe slot verschilt van het oude slot, dan is een nieuw gat in de deur noodzakelijk voor de buitencilinder.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.