Waarom is een rolsteiger belangrijk bij renovatie?

Bij veel renovatieklussen is een rolsteiger onontbeerlijk. Het kan dus voor VvE's handig zijn om een steiger te kopen. Lees hier waarom.

Gepubliceerd: 23 juli 2019

Wat is een rolsteiger?

Een rolsteiger bestaat uit één of meerdere vloeren en ze zijn verplaatsbaar. Dit in tegenstelling tot een vaste steiger. Voordeel van een rolsteiger is dat deze ook eenvoudiger op te bouwen zijn.

1. Op termijn voordelig

Merkt u dat u als VvE regelmatig renovatieklussen (laat) uitvoeren, zoals voegen, stucen of schilderen, dan kan het lonen als VvE een rolsteiger aan te schaffen. Groot voordeel hiervan is natuurlijk dat men slechts 1 keer de kosten hiervan hebt en er niet bij elke klus betaald hoeft te worden voor het huren van de steiger.

2. Veiliger werken

Een goede (rol)steiger zorgt ervoor dat er veilig gewerkt kan worden. U bent er altijd zeker van dat mensen veilig aan hun klus kunnen beginnen. Let er hierbij wel op dat de steiger op de juiste manier wordt opgebouwd; met de verplichte randbalken op heuphoogte.

3. Multifunctioneel

Werken met een steiger is sowieso erg praktisch, dit komt omdat ze erg multifunctioneel zijn. U staat stabieler dan op een ladder en kunt er bovendien handig veel extra's op kwijt, bijvoorbeeld gereedschap, voegmortels, verfbenodigdheden of ander klusmateriaal. Het scheelt dus een heleboel heen en weer lopen of klimmen.

4. Rolsteiger is mobiel

Groot voordeel van de rolsteiger is, zoals eerder gezegd, dat hij verplaatsbaar is. De steigerwielen zijn eenvoudig los (en vast) te klikken en te verplaatsen. Zo heeft u dus veel meer vrijheid dan wanneer u bijvoorbeeld met een ladder of vaste steiger werkt.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.