Uw appartement schilderen: 6 tips 

Hoe zorg je ervoor dat het appartement goed geverfd wordt zonder hier al te veel budget aan kwijt te raken?

Gepubliceerd: 24 augustus 2019

Als eigenaar van een appartement heeft u het er in het begin vaak maar druk mee. Het hele appartement moet naar behoren worden opgeknapt en ingericht, voordat het betrokken kan worden door nieuwe bewoners. Eén van de eerste stappen is natuurlijk het appartement van een nieuwe laag verf voorzien. Maar hoe zorg je er nu voor dat het appartement goed geverfd wordt zonder hier al te veel budget aan kwijt te raken? Juist, dat doet u zelf, met deze handige tips!

 1. Maak het uzelf makkelijk

  Zorg er om te beginnen voor dat u het uzelf zo makkelijk mogelijk maakt. Huur (of koop) bijvoorbeeld een steigeraanhanger om de juiste hulpmiddelen makkelijk te kunnen vervoeren. Zeker grote hulpmiddelen en eventueel zelfs materialen moeten op de juiste, veilige manier vervoerd worden. De steigeraanhanger zorgt ervoor dat al uw materialen en hulpmiddelen op de juiste manier bij uw appartement komen zodat u ze vervolgens direct kunt gebruiken.

 2. Zorg voor de juiste hulpmiddelen

  Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar die een schilderklus makkelijker maken: denk bijvoorbeeld aan handige vouwsteigers. Een vouwsteiger zorgt ervoor dat u niet boven uw macht hoeft te werken en dat u overal goed bij kunt. Daarnaast biedt de vouwsteiger ruimte om materialen zoals verpotten en kwasten op uit te stallen zodat u niet iedere keer naar beneden hoeft te klimmen om nieuwe verf te pakken. Het is niet voor niets dat professionele schilders bijna altijd met een vouwsteiger werken! Denk ook aan andere hulpmiddelen zoals trappen, ladders, doeken en andere handige materialen. Alles om ervoor te zorgen dat u de verfklus zonder problemen kunt klaren.

 3. Kies de juiste kwasten

  Nu dat u alles in huis hebt om de klus zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste kwasten. Hoewel een setje bij de Action wellicht weinig kost, brengt dit nog niet altijd de juiste kwaliteit in huis. Investeer liever in goede kwasten en rollers zodat er sneller een beter resultaat ontstaat. De juiste kwaliteit kwasten en rollers bepalen in grote mate het eindresultaat: bezuinig hier dus niet op!

 4. De muren voorbereiden

  Dan is het vervolgens tijd om de muren voor te bereiden. Hardnekkige vlekken moeten namelijk eerst behandeld worden met voorstrijk, en alle gaten moeten natuurlijk netjes gevuld worden. Wordt de muur voor het eerst geschilderd? Breng dan een fixeerlaag aan: hiermee voorkomt u het inzuigen van de verf.

 5. Schuren maar!

  Om zeker te zijn van gelijkmatige en vlakke oppervlakken is het belangrijk om voor het schilderen even te schuren: ook wanneer de ondergrond al vlak is. De onzichtbare schuurkrasjes zorgen ervoor dat het oppervlak wat ruwer wordt en dat de nieuwe laag verf makkelijker en beter hecht. Bent u klaar met schuren? Vergeet het oppervlak dan niet goed stofvrij te maken.

 6. Goed afplakken

  Om de klus nog makkelijker te maken is het belangrijk om alles goed af te plakken om op deze manier rechte verf naden te realiseren. Zodra u klaar bent met schilderen verwijdert u de schilderstape direct zodat er uiteindelijk geen reeds gedroogde verf meegetrokken wordt. Investeer voldoende tijd in het afplakken: het bepaald deels het eindresultaat!
Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.