Wat zijn de voordelen van een keramische vloer?

Misschien heeft u er al eens van gehoord: een keramische vloer. Hier wordt steeds vaker voor gekozen in woningen en appartementen.  

Gepubliceerd: 14 januari 2021

Zo’n vloer van keramiek heeft namelijk verschillende voordelen. Daar vertellen we u graag meer over: lees gauw verder!

Wat is een keramische vloer?

Allereerst lichten we natuurlijk kort toe wat zo’n vloer nu precies is. Een keramische vloer is een tegelvloer die is gemaakt van keramiek. Met de twee natuurlijke grondstoffen klei en zand wordt keramiek voor de vloer geproduceerd. In de fabriek worden deze materialen gebakken op een hoge temperatuur en daarna voor een lange tijd uitgehard. Keramische tegels worden wereldwijd gemaakt, met grondstoffen die eenvoudig uit de grond te halen zijn. In Europa worden de tegels met name in Italië gemaakt.

Een keramische vloer is sterk en slijtvast

Het grote voordeel van een keramische vloer? De vloer is enorm sterk! De tegels worden namelijk bij elkaar geperst en uitgehard, wat maakt dat ze goed tegen een stootje kunnen. Zo haalt u slijtvaste tegels in huis. Dit maakt de keramische tegel een ideale keuze voor uw appartement, omdat deze tegels lang meegaan en vrijwel onderhoudsvrij zijn.

Keramische tegels in verschillende kamers

Slijtvaste keramische tegels zijn bruikbaar in verschillende kamers in uw appartement. De slijtvastheid wordt aangeduid met een PEI waarde tussen de getallen 1 en 5. De laagste PEI waarde is al voldoende voor badkamers en slaapkamers. De hoogste waarde, PEI 5, is zo hard dat deze zelfs op uw balkon of dakterras kan worden gebruikt. Zo kunt u uw hele appartement inrichten met keramische tegels!

Naar eigen smaak

Een keramische vloer kan goed worden aangepast op uw woonwensen. Keramiek wordt gebakken, wat maakt dat er veel mogelijkheden zijn betreffende de kleuren en het reliëf. Van een gladde en strakke vloer tot juist een unieke vloer met veel reliëf. Dit wordt aangeduid met een V-waarde: hoe hoger de waarde, hoe meer kleur en reliëf wordt gebruikt in de tegel. Dit kunt u helemaal naar smaak inrichten. Zelfs een marmerlook of een houtlook is mogelijk. Denk verder na over het ideale formaat: ook hier zijn veel opties, tussen 7x30 cm tot 120x360cm.

Voordelig voor de portemonnee

Een laatste voordeel aan keramische tegels? Deze tegels zijn vaak goedkoper dan bijvoorbeeld marmer, hout of PVC. Dit maakt dat u een voordelige keuze voor uw portemonnee doet: altijd mooi meegenomen. Zo is het ook nog eens een stuk eenvoudiger om in meerdere kamers voor een keramische vloer te kiezen, gezien het voordelige kostenplaatje. Een perfecte manier om voor een nieuwe vloer in uw appartement te gaan!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.