Appartement & Eigenaar gaat verder als stichting

Elke dag hebben we bij Appartement & Eigenaar contact met zowel beheerders, bestuurders als bewoners. En hieruit blijkt telkens weer dat er behoefte is aan, een partij die VvE's op verschillende vlakken hulp en duidelijkheid kan bieden.

Gepubliceerd: 30 september 2020

Een partij die zich sterk maakt voor VvE's. Met de Stichting Appartement & Eigenaar willen wij aan die behoefte voldoen.

Wij vinden namelijk dat het beter kan en moet. Ons doel is dan ook het huidige VvE-klimaat naar een hoger plan te krijgen. Zo streven we ernaar alle VvE's in Nederland op een toegankelijke, transparante manier van achtergronden, antwoorden en advies te voorzien. En dat doen we niet alleen, dat doen we samen met overheden, bedrijfsleven en besturen. Wij hechten veel waarde aan deze samenwerking, omdat we alleen zo een vuist kunnen maken. Maar hoe gaat dat concreet in zijn werk?

Advies, VvE-helpdesk en collectief voordeel

Als bewoner of bestuurder kunt u te maken krijgen met een probleem, waarvoor men binnen uw VvE niet de juiste kennis voor een oplossing heeft. Hiervoor hebben wij onze VvE Helpdesk in het leven geroepen. Dit is een praktische vraagbaak en sparringpartner voor onze abonnees. U kunt er terecht voor vragen en advies over onder meer wetgeving,verzekeringen, certificeringen of opleidingen. Wij werken hiervoor samen met verschillende, gespecialiseerde partijen. Zo kunnen wij u van een goed en duidelijk antwoord voorzien. Soms is het echter lastig u een concreet antwoord te geven. Is er dus diepgaander onderzoek en gespecialiseerd advies nodig? Dan draagt onze VvE Helpdesk uw vraag over aan een adviseur of jurist. Als abonnee heeft u behalve toegang tot de VvE Helpdesk nog veel meer voordelen. Zo kunnen wij u als Stichting mooie collectieve voordelen aanbieden. Daarnaast kunt u als abonnee onbeperkt achtergrond artikelen lezen en kunt u ons handige VvE-handboek of andere hulpdocumenten lezen in onze Kennisbank.

Welke collectieve voordelen zijn er?

Op dit moment hebben we collectieve voordelen op onder meer het gebied van juridisch advies, verzekeringen, certificering en educatie. Deze voordelen kunnen flink oplopen, bijvoorbeeld € 100,- korting op certificering en € 50,- korting bij de jaarlijkse verlenging van het certificaat. Of wat dacht u van 15% korting op de opleiding Professioneel VvE Beheer? Op deze manier heeft u de kosten voor abonnement weer heel snel terugverdiend! En in de komende tijd komen er nog veel meer mooie collectieve voordelen aan.

Juridisch advies, verzekeringen, certificering en educatie zijn de pijlers van onze stichting. Maar waarom hechten we hier zoveel belang en met welke partijen werken we samen?

Juridisch advies

Welke rechten heeft u als VvE of juist als eigenaar van een appartement? Wat zijn uw rechten en plichten binnen de VvE en wat als u in onenigheid raakt met andere eigenaren of de VvE? Wij werken samen met experts op het gebied van het appartementsrecht en de juridische positie van VvE’s. Zij verzorgen voor de Stichting Appartement & Eigenaar de juridische ondersteuning.

Verzekering

Verzekeringen blijven voor veel VvE's en appartementseigenaren lastige materie. Zo bestaan er diverse verzekeringen voor VvE's; een aantal hiervan is verplicht voor elke VvE, over andere verzekeringen mag de VvE zelf beslissen. Daarnaast kunt u als appartementseigenaar uiteraard ook zelf verzekeringen afsluiten. Onze verzekeringspartner helpt u namens de Stichting Appartement & Eigenaar met al uw verzekeringsvraagstukken.

Certificering

We hebben op het gebied van certificering een samenwerking met Stichting VVErtimago en haar VvE OK Label. Wanneer een VvE dit label heeft, is bewezen dat men zijn zaakjes op orde heeft. Daarnaast kunnen ook VvE-beheerders zich laten certificeren, wat VvE's weer extra zekerheid biedt bij de keuze voor de VvE.

Educatie

Een goed functionerende VvE kan veel frustraties voorkomen en daarmee het woongenot en het beheerproces verbeteren. Met de juiste opleiding vergaart u de benodigde kennis en vaardigheden om het VvE-beheer op professionele wijze aan te pakken of uit te besteden. Zo krijgt u handige checklists, modellen, tips en tools die u onmiddellijk in de praktijk kunt gebruiken. Ideaal voor zowel beheerders en VvE-bestuurders.

Alle voordelen van een abonnement nog eens rustig bekijken?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.